Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Virüs darbesi: Dev şirketler kepenk kapatıyor

Çin'de de faaliyet gösteren birçok firme gibi ünlü mobilya mağazası IKEA'da, Çin’de bulunan 14 mağazasını geçici olarak kapatma kararı aldığını duyurdu.

Virüs darbesi: Dev şirketler kepenk kapatıyor

İsveç merkezli uluslararası mobilya mağazası IKEA tarafından yapılan açıklamada, Çin'deki 14 mağazasını kapatma kararı aldıklarını belirterek, gerekçe olarak 132 kişinin ölümüne neden olan korona virüsünün sürekli yayılması gösterildi.

Çalışanların sağlığı her şeyden önemli

IKEA Mobilya Mağazaları Basın Sözcüsü Jon Egerlid "Müşterilerimizin ve çalışanların sağlığı ve güvenliği IKEA’da her zaman en önemli önceliktir. Çin hükümeti virüsün yayılmasını etkili bir şekilde kontrol altına alana kadar 29 Ocak’tan itibaren Çin’deki mağazalarımızın 14 tanesi geçici olarak kapanacaktır" dedi. Egerlid, "IKEA çalışanlarının şimdilik evde kalmasına izin verildi. Maaşlarını tam gününde alacaklar" ifadelerini kullandı.
Riskler azaltılacak

Öte yandan Genel Müdürlük tarafından çalışan personelin kendilerini koruması ve enfekte olma riskinin azaltılması için neler yapabilecekleri konusunda sürekli bilgilendirildiği belirtildi.

Koronavirüs salgını İstanbul Havalimanı'nda maske satışlarını arttırdı: Kutu kutu maske alıyorlar

Koronavirüs salgını İstanbul Havalimanı'nda maske satışlarını arttırdı: Kutu kutu maske alıyorlar

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsten korunmak isteyen yolcular nedeniyle İstanbul Havalimanı'ndaki eczanelerde koruyucu maske satışında artış yaşandı. Yoğun talep nedeniyle maske fiyatlarında artış yaşanırken, bu zamana kadar 10 binin üzerinde maske satıldığı öğrenildi. ​​​​​

Starbucks da mağazalarının yarısını kapatma kararı almıştı.

Finlandiya'da ilk koronavirüs vakası görüldü

Bir bir dükkan kapatıyorlar

>ABD merkezli kahve zinciri Starbucks, Çin'deki yaklaşık 4300 şubesinden yarısını geçici olarak kapatma kararı almıştı. Facebook ise çalışanlarının Çin’e gidişine kısıtlama getirerek, sadece özel izinle bu ülkeye gidişe onay vereceğini duyurmuştu. Teknoloji devi Apple da bu ülkedeki mağazalarının bir kısmını kapatma kararı almışı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER