Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Veysi DÜNDAR; Dolmabahçe’de Geniş Katılımlı Bir Mevlid-i Şerif

Veysi DÜNDAR; Dolmabahçe’de Geniş Katılımlı Bir Mevlid-i Şerif

Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği.
Bu dört derneğin ortak yanları dördünün de KAMU YARARINA DERNEKLER STATÜSÜNDE oluşları.

Milli Bayramlar ve özel günlerde bu dört dernek açıkça bir araya gelerek etkinlikler düzenliyor.

16 Mayıs günü bu dört dernek Atatürk izinde 100’üncü yılında temsili 3 adet BANDIRMA VAPURU ile 1500’ü aşkın üyesiyle İstanbul Boğazında harika bir etkinlik yaptılar.

Son olarak da geçen 6 Ekim günü İstanbul’un işgalden kurtuluşunun 96’ncı yılında temsili GÜLNİHAL VAPURU ile Refet Bele ve Şükrü Naili Paşaların İstanbul’a SARAYBURNU üzerinden girişini doğru yerinde yani Sarayburnu’nda kutladılar.

Şimdi de bir araya gelip Atatürk’ü anmak ve onun aziz ruhuna dualar göndermek için birlikte program yaptılar. Amaç hem ATATÜRK’ü anmak hem de askerler camiden uzak işlerle uğraşırlar önyargısını kırmak.

Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camiini bu maksatla seçmiş ve hazırlıklara girişmişler.
10 Kasım ikindi vaktine planlanmıştı Mevlit. Ancak İstanbul Valiliği de İBB ile birleşerek aynı camide ve öğle namazını müteakip mevlid planlayınca bu dört dernek de aynı amaçla yapılan etkinlik hep bir arada olsun, neden bizler ayrılalım diyerek organizasyonlarını öğlen namazında Valilik ile birleştirdiler.

Askerler aleyhinde yapılan olumsuz propagandaları sonsuza kadar susturacak bu güzelliğin kıymetini herkesin bilmesi gerek. Türk askerlerinin de diğer tüm Türk yurdu sakinleri gibi olduğunu, ne dinden ne duadan ve ne de ibadetten kaçınmadığını herkes görmeli. Bugün emekli asker ve gazilerin bir araya gelip birlikte duaya durmalarından daha doğal ne olabilirdi ki zaten.

10 Kasım’da Atatürk için yapılan pek çok etkinliğin yanı sıra onun ruhuna mevlid dinlemek isterseniz adresiniz Bezm-i Alem Valide Sultan Camii olmalı. Çünkü ünlü bestekar ve duahan Amir ATEŞ de orada olacak.

Emekli asker ve gazilerin organizasyonu aslında bir çok açıdan değerli. Öncelikle yaptıkları açıklama ile ifade ettikleri beraberlik ruhu değerli. Şehrin en büyük Mülki Amirliği ve Büyükşehir Belediyesi ile aynı camide ardı ardına organizasyonlar yapıp gereksiz bir yarışa tutuşmaktansa yan yana ve birlikte olmanın kıymetini gösteriyorlar.

Askerlerin dinle rabıtaları geleneksel ve kategorik olarak zayıftır gibi yanlış ve haksız bir inanış vardır.
Bu Mevlid-i Şerif ile emekli askerler camide diz büküp, boyun eğip, avuç açacaklar ve bu vesile ile bu saçma ve yanlış inanç hak ettiği geri dönüşüm kutusuna bir kez daha gidecektir. Bu Mevlidin kalp gözü kapalı olanlara da gerçek güzellikleri anlatmasını ummalıyız.

Emekli askerlerin Atatürk’ü anmak için etkinliklerine Kuran Tilaveti ve Mevlid-i Şerif eklemeleri aslında ne kadar haklı bir itirazı sahiplendiğimizi gösteriyor.

Bu sözü çok uzatmaya gerek yok. Gün, birlik ve beraberlik günü. Atatürk bu birliği bize sağlayan az sayıda ortak değerin en birincilerinden. Her şeyi bildiklerini sananların hiçbir şey bilmediklerini de bilmelerini ummaya devam etmekten başka elimizden gelen bir şey yok.

Geçen 10 Kasım’da kaleme aldığım yazıdan bir pasaj ile söze nokta koyuyorum. Bu sene de geçerliğini aynen koruyan bu satırları onu hak ettiği biçimde anacak kadar yüreğinde izan olan herkes için paylaşıyorum:

“Atatürk ancak onun tedrisatını aldığı devrimler çağı ideolojisini aşacak bir düşünsel idealin pratiği ile aşılabilir. Atatürk’ü anmaya atfedilen önem bu durumda dahi azalmayacaktır. Çünkü nasıl ki bir bina için temel her şeydir; devrimler çağının mirasını temsil eden Atatürk de bu temeldeki rolü ile sonsuza dek önemini muhafaza edecektir.
Denenmiş, tekrar edilmiş ve kökleri habis bir soğuk savaş dönemindeki kamplaşmalara dayanan marjinal ideallerin bunu başarma şansının olmadığı açıktır. Bunu başaracak olan yine köklerini kurucu bir ideal olan bu gelişme ve ilerleme inancına dayayan ortak akıl projeleri olacaktır.
Atatürk’ü aşmak belki de Atatürk’ü gerçek manada anlamakla eşdeğer olarak, tarihte tam da o zaman yerini almış olacaktır.”

Gönlünde Atatürk ve Vatan sevgisi olan tüm güzel insanları 10 Kasım Pazar günü öğle vaktinde Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’ne bekliyoruz.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER