Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Venezüella´nın BM Temsilcisi: İç savaş/ darbe girişimi başarısız oldu

Venezüella´nın BM Daimi Temsilcisi Moncada, ülkesindeki darbe girişimine ilişkin, "İç savaş çıkarmaya çalıştılar ama başarılı olamadılar" dedi.

Venezüella´nın BM Temsilcisi: İç savaş/ darbe girişimi başarısız oldu

Venezuela´da kendini geçici devlet başkanı ilan eden ve muhalif kanadın lideri haline gelen eski Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, çevresi askerler, bir zırhlı araç ve ünlü muhalif figürlerle çevrili  olarak yaptığı açıklamada, "Bu yağmanın sonunun başlangıcı" dedi. Guaido, ordunun tamamını "Maduro hükümete karşı ayaklanmaya" davet etti. Maduro, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada halkı, anayasal düzeni korumak için sokağa davet etti.

t24´te yer alan habere göre: Yayımladığı üç dakikalık videoda sokaktaki askerlerin Venezuela anayasasını koruyacağını belirten Guaido´nun yayımladığı videonun La Carlota askeri üssünde çekildiği bildirildi.

Venezuela Savunma Bakanı, "Askeri Birliklerde olağandışı bir durum yok" dedi. Padrino açıklamasının devamında, "Ülkemizi şiddet ile doldurmaya yönelik bu darbe hareketini reddediyoruz. Bu hareketin sahte liderleri elleri silahlı asker ve polisleri şehrin sokaklarında korku ve huzursuzluk yaymak için kullanıyor" dedi. Savunma Bakanı açıklamasının sonunda, "Bir avuç korkaksınız. Anayasal düzeni ve cumhuriyetimizin huzurunu korumak için savunma yapacağız. Hep sadık, asla ihanetçi değiliz" ifadelerini kullandı.

Maduro´dan ilk açıklama

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, darbe girişimine ilişkin ilk açıklamasında, "Ordu komutanlarıyla konuştum, bana ve anayasaya bağlıklıklarını bildirdiler" dedi.

Sosyal medya hesabından halkı sokağa davet eden Maduro, "Halka, anayasaya ve vatana tüm sadakatini gösteren bütün komutanlarla görüştüm. Halkı, barışın zaferini sağlamak ve anayasal düzeni korumak için sokağa davet ediyorum. Kazanacağız!" ifadelerini kullandı

Venezüella´nın BM Daimi Temsilcisi Moncada, ülkesindeki darbe girişimine ilişkin, "İç savaş çıkarmaya çalıştılar ama başarılı olamadılar" dedi.

Sputnik´te yer alan habere göre: Venezüella´nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Samuel Moncada, BM Genel Merkezinde Venezuela´daki darbe girişimine dair gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

Venezüella´da hükümetin ayaklanmayı başarılı şekilde bastırdırdığını ve ülkesine yönelik yabancı müdahalenin başarısız olduğunu söyleyen Moncada, "İç savaş çıkarmaya çalıştılar ama başarılı olamadılar" ifadesini kullandı.

Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro´nun güvende olduğunu belirten Moncada, 23 Ocak´ta kendini devlet başkanı ilan eden Juan Guaido´nun hapse atılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: ekrangazetesi.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER