Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

VENEDİK BELEDİYE BAŞKANI: SON 53 YILIN EN BÜYÜK SU BASKINI, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SONUCU

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro son 53 yılın en büyük su baskınının iklim değişikliğinin sonucu olduğunu söyledi.

VENEDİK BELEDİYE BAŞKANI: SON 53 YILIN EN BÜYÜK SU BASKINI, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN SONUCU

BBC Türkçe'den Övgü Pınar'ın "konuya dair" haberi...

İtalya'nın kanallarla çevrili turistik kenti Venedik'te yağışların etkisiyle deniz seviyesi 1966'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. İtalyan basını Venedik'e bağlı Pellestrina adasında iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro son 53 yılın en büyük su baskınının iklim değişikliğinin sonucu olduğunu söyledi.

Luigi Brugnaro; Venedik'te ve çevre adalardaki hasarın "ağır" olduğunu söyledi ve "Venedik dizleri üzerinde" dedi.

Brugnaro, deniz seviyesinin görülmedik derecede yükselmesi nedeniyle herkesin seferber olduğunu ve su baskının kentte "silinmez izler bırakacağını" söyledi.

Maddi hasarın çok yüksek olduğunu da vurgulayan Brugnaro, merkezi yönetimden yardım talep etti.

Venedik

Telif hakkıGETTY IMAGES

İtalyan basını, Venedik'e bağlı Pellestrina adasında iki kişinin hayatını kaybettiğini, bunlardan birinin evini su basması sonrası elektrik akımına kapılan 78 yaşındaki bir kadın olduğunu bildirdi.

Gece saatlerinde deniz seviyesi 1,87 metre yükseldi, bu seviye son 53 yılın rekoru olarak kayıtlara geçti. Kentte 1966 yılında su seviyesi 1,94 metre yükselmişti. Sabah saatlerinde deniz seviyesindeki yükselme 1,60 metre seviyesine geriledi.

Venedik'ten gelen görüntülerde rıhtımlardaki vapurların kontrolden çıktığı, binaların zemin katlarının suyla dolduğu görülüyor.

Sahil güvenlik su ambulansı olarak hizmet veren ilave botlarla kanallardaki turistleri kurtardı. Lüks otelleri su basarken, birçok işyeri kepenk kapattı. Bazı turistlerin, su taksilerinin yardımıyla otellerdeki odalarına pencerelerden girdiği görüldü.

Venedik'te bugün tüm okullar tatil edildi. İtfaiye, başta sel suları yüzünden evlerinden çıkamayan yaşlılar olmak üzere en az 170 acil yardım çağrısına cevap verdi.

San Marco'da büyük hasar endişesi

Venedik'in en önemli tarihi yapılarından San Marco Bazilikası'nın da sel sularından zarar gördüğü belirtiliyor. Bazilika'daki su seviyesi 1,1 metreye ulaştı. İtalyan basınına göre, "Venedik'in mimari mücevherlerinden olan" San Marco Bazilikası'nda "felaket" boyutlarında bir hasar oluşmasından endişe ediliyor.

Devamı >>>

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER