Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Varank’tan Kılıçdaroğlu’na: Kimse senin Aleviliğini sorgulamadı

Bakan Varank 'Alevi' açıklaması nedeniyle Kılıçdaroğlu'nu Ortaya proje koyamayanlar, kimlik siyaseti yapmaya, Türkiye'nin sosyolojik fay hatlarını tetiklemeye dönük siyasi hamlelere giriyorlar.

Varank’tan Kılıçdaroğlu’na: Kimse senin Aleviliğini sorgulamadı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) Bursa Kültürpark'ta düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya üzerinden yaptığı "Aleviyim" açıklamasını hatırlatarak, şöyle konuştu: "Ortaya proje koyamayanlar, şu anda kimlik siyaseti yapmaya Türkiye'nin sosyolojik fay hatlarını tetiklemeye dönük birtakım siyasi hamlelere giriyorlar. Bakıyorsunuz durup dururken Kılıçdaroğlu çıkıyor, 'Aleviyim' diye bir video çekiyor. Kimse zaten senin Aleviliğini sorgulamadı. Kimsenin senin Aleviliğinle ilgili bir problemi de yok ama bakınız, gerçek manada ortaya proje koyamayanlar, ancak bu kimlik siyaseti üzerinden netice almaya çalışacaklar. Bizim bunlara karnımız tok. Bizim kimsenin kimliğiyle bir problemimiz de yok. Kimlik siyaseti eski Türkiye'de kaldı, koltuk pazarlığı siyaseti eski Türkiye'de kaldı."

Muhalefetin eski Türkiye'yi tekrar gündeme getirmeye çalıştığını söyleyen Mustafa Varank sözlerini şöyle noktaladı: "Hatırlarsınız, yaşı müsait olanlar. Eskiden neydi? 'Ben sana bir bakanlık vereyim, orada üç tane koltuk vereyim. Gelin şu hükümeti kurmaya çalışalım. Şu Türkiye'yi biraz da biz yönetelim' diye bunlar bir pazarlık siyaseti, koalisyon siyaseti güdüyorlardı. Biz bunları geride bıraktığımızı zannederken işte bu arkadaşlar bunları tekrar hortlatmaya çalışıyor ama bizim milletimiz bu ayrıştırıcı kimlik siyasetine de bu koltuk pazarlığı siyasetine de koalisyon siyasetine de inşallah yol vermeyecek."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER