Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Van Valiliği: Astronot Kate Rubins'i fahri hemşehri ilan edeceğiz

Van Valiliği, Van Gölü fotoğrafını çeken astronot Kate Rubins'i 'fahri hemşehri' ilan edeceklerini belirterek "Kendisini Van kahvaltısına davet ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Van Valiliği: Astronot Kate Rubins

ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) düzenlediği "Dünya Turnuvası" adlı çevrim içi fotoğraf yarışmasında Van Gölü'nün uzaydan çekilen fotoğrafı birinci seçildi.

Astronot Kate Rubins'in 12 Eylül 2016'da çektiği Van Gölü fotoğrafının da yer aldığı yarışmanın sonucunun açıklanmasıyla Vanlılar, sosyal medya hesaplarından sevinçlerini dile getirdi.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, fotoğrafı çeken astronot Kate Rubins'in artık bölgenin tanıtım elçisi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Rubins'i, rekorlar kitabına girmiş Van Kahvaltısı'nı yapmaya davet ediyoruz. Bisiklet tutkunu olan Rubins'in, Vangölü aktivistleriyle birlikte Van Gölü sahilinde bisiklet turuna katılmasını istiyoruz. Ayrıca Rubins'in dalgıç olduğunu biliyoruz. Van Gölü'nde yüzyıllardır yaşayan ve kısa bir süre önce keşfedilen bir mikrobiyalitin içerisinde yaşayan balık türünün küçük mercan olduğu tespit edildi. Rubins ile inci kefaline kardeş olan mercan balığını dünyaya tanıtacağız.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER