Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Uzun bekleyişin ardından yakında Twitter da Türkiye'de temsilci atayabilir

Facebook, YouTube, Dailymotion ve TikTok gibi büyük platformların ardından Twitter da Türkiye'deki yeni Sosyal Medya Yasası kapsamında temsilci atama kararı almış gibi görünüyor.

Uzun bekleyişin ardından yakında Twitter da Türkiye

eçen sene hayata geçen Sosyal Medya Yasası kapsamında sosyal ağların ve platformların Türkiye'de temsilci açması zorunlu hale geldi.

Gerekli düzenlemeler yakında yapılabilir

Bu kapsamda Facebook, YouTube, Dailymotion, Vkontakte ve TikTok temsilci atamış durumda. Ancak henüz temsilci atamayan irili-ufaklı bazı platformlar da var. Dolayısıyla temsilcilik atamayan şirketlere hem para hem de reklam gelirlerinin kapatılması cezası geliyor.

Uzun bir bekleyişin ardından Twitter da temsilci atama kararı almış durumda. Yapılan düzenleme sonrasında bu platformun da düzenlemelere uyacağı iddia ediliyor.

Twitter'ın yakın zamanda Türkiye'deki düzenlemeleri gerçekleştirileceği üzerinde duruluyor.

Temsilci atamayan şirketler ne gibi yaptırımlarla karşılaşıyor?

Temsilci atanacağını duyuran şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ancak buna rağmen konuyla alakalı açıklama yapmayan ve belirsizliğini koruyan şirketler de var. Türkiye'de temsilcilik atamayan şirketlere iki farklı yaptırım var. Bunlardan biri idari para cezası ve diğeri ise reklam gelirlerinin kapatılması.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER