Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

UZMANLAR DEĞERLENDİRİYOR: ALTIN FİYATLARI İÇİN BEKLENTİ HANGİ YÖNDE?

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Suriye müdahalesi sonrasında altın güvenli bir liman haline gelirken, talepten dolayı altın fiyatları yükseldi. Uzmanlar fiyatları için beklentinin hangi yönde olduğuna dair analizler yapıyor.

UZMANLAR DEĞERLENDİRİYOR: ALTIN FİYATLARI İÇİN BEKLENTİ HANGİ YÖNDE?

Altın fiyatlarında bugün yükselme eğilimi devam ediyor. Güne 177.33 seviyesinden başlayan gram altın fiyatı, gün sonuna gelindiğinde 177.95 seviyesinde görülüyor. Saat 12:20´den itibaren yukarı yönlü bir çıkış yakaladığı görüntülenirken 178.61 seviyesine ulaşmış ve sonrasında 177.95 seviyesine doğru bir geri çekilme yaşanmıştı.

Birden fazla faktörden etkilenen altın fiyatları, son haftalardaki çıkışına bugün de devam etti. Geçtiğimiz hafta yaşanan Suriye krizinin ardından doların uluslararası piyasalarda değer kaybı yaşadığını gözlemledik. Uluslararası piyasalarda dolardaki değer kaybı, altının değer kazandığını anlamını taşımaktaydı. Zaman zaman birbirine paralel ya da zıt yönlü hareket eden bu iki ayrı yatırım aracının arasında ciddi bir ilişki kurmak mümkün.

altin-grafigi-gunluk.jpg?

Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelere göre yükselme eğilimi gösteren dolar faizlerinin yanı sıra korku endeksi (VIX) dediğimiz birimde görülen gerilemeler ve emtia fiyatlarında görülebilecek olası geri çekilmeler altın fiyatlarında kısa süreli bir baskılanmaya yol açabilir. Bu durumun geçici bir etki olduğundan bahsetmek mümkün.

Faiz oranlarında görülebilecek geri çekilmeler ve emtia fiyatlarındaki düşüş, altının sınırlı bir alan içerisinde hareket etmesine neden oluyor. Altına yatırım yapmayı planlayan yatırımcıların bir süre daha beklemesi gayet mantıklı bir tercih olabilir. 

Uzmanlar özellikle ABD´deki siyasi atmosferin olası değişimine karşı yatırımcıları uyarıyor. Altına yatırım yapan bireylerin, doların olası bir değer kaybına karşı bir süre daha beklemesi ve önümüzdeki zaman diliminde doğabilecek satış fırsatlarına karşı dikkatli olması tavsiyeler arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta Suriye´ye karşı müdahale sonrasında altın güvenli bir liman haline geldi. Dolarda oluşabilecek ciddi bir değer kaybından çekinen yatırımcıların alternatif bir yatırım aracı olarak altını tercih etmesi, altının değer kazanmasını sağladı. Ancak krizli ortamın giderek yumuşaması altın fiyatlarında sınırlı bir yükselişle sonuçlandı. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER