Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Üzerimde Sigara Söndürüyorlardı, Kollarımdan Asıyorlardı"

Suriye´de lise öğrencisiyken sosyal medyada paylaştığı fotoğraf ve videolar bahane edilerek rejim güçlerince tutuklanan genç, yaklaşık 1,5 yıl süren hapis hayatında gördüğü işkenceleri anlattı. Kaynak: "Üzerimde Sigara Söndürüyorlardı, Kollarımdan Asıyorl

Suriye´nin Halep kentinde lise öğrencisiyken rejim güçleri tarafından sosyal medyadaki paylaşımları bahane edilerek tutuklanan ve işkencelere maruz bırakılan 19 yaşındaki genç, yaklaşık 1,5 yıl süren hapis hayatında gördüğü işkenceleri hafızasından silemiyor.

Türkiye´ye 3 ay önce sığınan E.H, AA muhabirine, 17 yaşında 9´uncu sınıf öğrencisiyken Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) adına sosyal medya faaliyeti yürüttüğü iddiasıyla Halep´te rejim güçlerince gözaltına alındığını söyledi.

Sadece fotoğraf ve video çekerek paylaştığını, hiç kimseyle bağlantısının olmadığını belirten E.H, gözaltına alındığı gün kendisine "Bir gün müddet veriyoruz ya itiraf edersin ya da işkencelere başlarız." denildiğini aktardı.

Daha sonra küçük bir odaya kapatıldığını, sadece bir parça ekmek ve patates verildiğini kaydeden E.H, itiraflarda bulunmadığı için işkence gördüğünü belirtti. E.H, "Biri geldi, beni yere yatırdı. Elbiselerimi çıkardılar. Çırılçıplak bir halde beni aşırı bir şekilde dövdüler. Sonra yeniden kaldırdılar, aynı soruyu sordular. Suçlamalarının doğru olmadığını söyledim. Ondan sonra yine dövdüler beni, ta ki bayılana kadar. Bayıldıktan sonra beni lavaboya götürdüler, soğuk su döktüler. Yine çağırdılar, itiraf etmedim, yine dövdüler. Bayıldıktan sonra beni yeniden odaya bıraktılar." dedi.

İkinci gün yerden kalkamadığını anlatan E.H, "Üçüncü gün beni çağırdılar. Sırtım çok morarmıştı, sırtıma vurmadılar, ayaklarıma vurmaya başladılar. Yine çok dövdüler, yine işkenceler yaptılar. Yine itiraf etmedim. Ayağım kırıldı. Daha sonra beni elimden astılar, takriben 3 saat. Ellerimden ters şekilde astılar, yine itiraf etmedim. Beni astıktan sonra artık nefes alamıyordum. Bana, ´İtiraf edecek misin?´ dediler. Ben de ´Suriye´deki her şeyi ben yaptım. Beşşar Esed´in babasını ben öldürdüm. Yeter ki beni bırakın, nefes alamıyorum´ dedim. Sonrasında bana kaç kişiyi öldürdüğüm soruldu. Ben kimseyi öldürmediğimi, sadece medyacı olduğumu söyledim. Yine dövdüler, yine işkence yaptılar." diye konuştu.

Devamı >>>

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER