Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

UYUYAN HÜCREYE ŞOK DALGA

24 Haziran seçimleri sonrası FETÖ´yle mücadele kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen onlarca operasyonda 500´den fazla kripto yakalandı. 15 il merkezli baskınlarda ankesör ve kontörlü telefonlardan yapılan şifreli konuşmaların çözülmesiyle en büyük darb

UYUYAN HÜCREYE ŞOK DALGA

24 Haziran´da yapılan erken Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçiminden sonra FETÖ´ye yönelik operasyonlar arttı. Daha önce yakalanan mahrem imamların itirafları ve uzman soruşturma ekiplerinin deşifre ettiği ankesör ve kontörlü hat konuşmaları sonrası darbeci örgütün TSK içine yerleştirdiği yüzlerce aktif kriptoları belirlendi. Yapılan tespit sonrası başta İstanbul Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli ve Eskişehir olmak üzere onlarca şehirde operasyonlar için düğmeye basıldı. Operasyonlara 24 Haziran seçimlerinden hemen sonra başlayan ekipler Kara Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı´nda çoğu muvazzaf olmak üzere yüzlerce askeri gözaltına aldı. Operasyonların en sonuncusu dün Ankara Merkezli Kara Kuvvetleri Komutanlığı´ndaki kriptolara yönelik yapıldı. TSK içinde yapılan temizlik operasyonlarının yer ve zamanları şöyle:

ANKARA (2 TEMMUZ): Ankara´da FETÖ´ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, ?mahrem imamlar´ ile ankesörlü telefon ve büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri belirlenen Kara Kuvvetleri Komutanlığı´nda görevli 22´si Albay, 27´si muvazzaf yarbay olmak üzere toplam 68 asker hakkında gözaltı kararı verildi. 19 ilde yakalanan kriptolar Ankara´ya getirildi.

BALIKESİR (2 TEMMUZ): Balıkesir merkezli FETÖ´ye ilişkin soruşturma kapsamında, 13 ilde ve KKTC´de mahrem imamlar tarafından ankesörlü telefonlardan arandıkları tespit edilen Sahil Güvenlik ile Deniz ve Kara Kuvvetleri komutanlıklarında görevli 22 rütbeli asker gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 2´sinin binbaşı, 4´ünnün yüzbaşı, 15´inin üsteğmen ve birinin de teğmen olduğu öğrenildi.

TOKAT (2 TEMMUZ): Tokat´ta da örgütün ?mahrem askeri yapılanması´na yönelik soruşturma kapsamında da 11 ilde 11 muvazzaf astsubay, bir sözleşmeli er ve bir sivilden oluşan şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi. Baskınlarda 3´ü yakalandı.

KIRIKKALE (30 HAZİRAN):  Kırıkkale´de yürütülen örgüt soruşturması kapsamında isimleri deşifre edilen kriptoların yakalanması için düğmeye basıldı. 9 ilde, düzenlenen operasyonda 13 muvazzaf asker gözaltına alındı.

GAZİANTEP (29 HAZİRAN): Gaziantep Başsavcılığı´nca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ´nün TSK içindeki yapılanmasında yer aldıkları ve örgütün ?asker imamları´yla ankesörlü telefonlardan ardışık aramalarla iletişim kurdukları öne sürülen, aralarında muvazzaf askerlerin de olduğu 49 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. 25 ilde düzenlenen baskınlarda  35 kripto yakalandı.  32 kirpto hakkındaki işlemler ise sürüyor.

MUĞLA (29 HAZİRAN): Muğla´nın Fethiye ilçesi merkezli 4 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri´ndeki (TSK) yapılanmasında yer aldıkları belirlenen 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların 5´inin muvazzaf asker, 5´inin de eski askeri okul öğrencisi olduğu açıklandı.

TOKAT (28 HAZİRAN): Aksaray´da yürütülen örgüt soruşturması kapsamında 24´ü muvazzaf 39 asker hakkında gözaltı kararı verildi. 17 ilde düzenlenen operasyonda şüpheliler yakalanarak Tokat´a götürüldü.

MANİSA (28 HAZİRAN): Manisa Başsavcılığı´nın yürüttüğü FETÖ operasyonları kapsamında örgütün TSK´daki kripto yapılanmasında yer aldığı belirlenen 18´i muvazzaf 20 asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ardından 14 ilde başlatılan baskınlarda 14 asker yakalandı.

ANKARA (27 HAZİRAN): Ankara Başsavcılığı´nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında haklarında mahrem imamların deşifre ettiği Sahil Güvenlik Komutanlığı, Jandarme Genel Komutanlığı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı´nda görevli 36 muvazzaf asker hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Karar sonrası başlatılan operasyonla şüpheliler yakalandı. Yakalananlar arasında Sahil Güvenlik Komutanlığı Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan bir binbaşının da yer alması dikkat çekti.

KOCAELİ (27 HAZİRAN): Kocaeli´eki soruşturma kapsamında başsavcılık, çoğunluğu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı´nda görevli aralarında binbaşı, yüzbaşı ve üsteğmenlerin de aralarında bulunduğu 43´ü  muvazzaf 71 asker hakkında yakalama kararı verdi. Ardından harekete geçen polis 17 ilde düzenlediği operasyonlarla 39´u muvazzaf, 58 askeri yakaladı.

AYDIN (26 HAZİRAN): Aydın merkezli soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda 11 muvazzaf astsubay FETÖ´nün kriptoları olduğu gerekçesiyle yakalandı.

ANKARA (26 HAZİRAN): Ankara´da itirafçıların verdiği isimler sonrası Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı´nda halen görevde olan 2 albay, 1 yarbay, 3 binbaşı, 2 yüzbaşı, ve 6 astsubay olmak üzere 14 asker ile askeri personeli FETÖ adına yönlendiren 8 mahrem imam olmak üzere toplam 22  kişi gözaltına alındı.

´PARALEL EMNİYET´E EN BÜYÜK DARBE BURSA´DA

FETÖ soruşturmaları kapsamında sadece kripto askerler değil kripto emniyet personeli de ya yakalandı ya da aranıyor. BURSA (27 HAZİRAN): Bursa merkezli 23 ilde FETÖ´ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan, aralarında muvazzaf askerler, askeri okullardan ilişiği kesilenler ve eski emniyet personelinin bulunduğu 102 kişiden 95´i gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı çıkarılanların ihraç ve açıkta bulunan 4 emniyet müdürü, 2 emniyet amiri, 23 komiser, 26 polis, muvazzaf 2 üsteğmen, 6 astsubay ile 38 askeri okullardan ilişiği kesilen eski öğrenci bulunuyordu. ANKARA (29 HAZİRAN):FETÖ´nün emniyet mahrem yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkartılan 4 eski emniyet müdürü ile 44 eski polis memurundan 39´u gözaltına alındı.

 

 


Anahtar Kelimeler: UYUYAN HÜCREYE DALGA

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER