Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Uyuşturucu koridoru olduk!

Türkiye’de uyuşturucu tehdidi gün geçtikçe artarken, son dönemde uyuşturucu kaynaklı meydana gelen vahşet olayları da belanın büyüklüğünü gösteriyor.

Uyuşturucu koridoru olduk!

MilliGazete'den  Onur Şehmus Şahin'in "konu ile ilgili haberi...

Son dönemde kamuoyunda geniş yankı uyandıran olaylar da uyuşturucu tehdidine yönelik endişeleri artırdı. Sosyal medya, şarkılar ve online dizilerle adeta uyuşturucu propagandası yapılırken, kokain gibi sentetik maddeler sokaklarda el altından rahatça satılır hale geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu” olarak duyurduğu “Bataklık Operasyonu” için açılan davada 2022 itibarıyla tutuklu kimsenin kalmaması ise ayrı bir soru işareti olarak görülüyor.

Dünyada da giderek artan uyuşturucu ticareti, pandemiyle ilgili alınan önlemlerin kaldırılmasıyla birlikte katlandı. 2020 yılı boyunca dünya tarihin en büyük uyuşturucu operasyonları yapılmış ve AB ülkeleri, Norveç ve Türkiye’de tam 214,6 ton kokain ele geçirilmişti. Tüm dünyada başta kokain olmak üzere gençler arasında hızla yaygınlaşan sentetik uyuşturucu kullanımı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının 2022 Türkiye Uyuşturucu Raporu’na da yansıdı. Narkotik raporlarında pandemi dönemi ve sonrasında kokain üretiminin küresel ölçekte rekor kırığının altı çizildi. Dünyadaki uyuşturucu ticaretinde önemli bir koridor haline gelen Türkiye’de Narkotik Raporlarına göre 2021 yılında 2 bin 961 kokain olayı gerçekleşti. Bu olaylarda 4 bin 714 şüpheli yakalandı ve 2 bin 841 kilogram kokain ele geçirildi. Raporda, bu rakamın bugüne kadarki en yüksek miktar olduğunun altı çizilirken bu da Türkiye’nin uyuşturucu trafiğinde etkin bir rol oynadığını gözler önüne seriyor.

 

TÜRKİYE’DE ELE GEÇİRİLEN UYUŞTURUCU YÜZDE 44,9 ARTTI

2022 Türkiye Uyuşturucu Raporu’nu yayınlayan Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı verilerine göre ülkemizde 2021 yılında ele geçirilen kokain miktarı bir önceki yıla göre yüzde 44,9 arttı. Raporda şehirlerimizin uyuşturucu pazarı olduğunun ayrıca Akdeniz’deki limanlarımızın özellikle de kokain için sevkiyat noktası haline getirildiği gözleniyor.

 

GENÇLERİMİZ UYUŞTURUCU BATAKLIĞINA SAPLANDI

Özelikle de kokain için hem pazar hem de geçiş rotası haline gelen ülkemizde milyonlarca genç uyuşturucu bağımlılığı tehdidiyle karşı karşıya. Son dönemde kamuoyunda geniş yankı uyandıran olaylar da uyuşturucu tehdidine yönelik endişeleri arttırdı. Sosyal medya, şarkılar ve online dizilerle adeta uyuşturucu propagandası yapılırken kokain gibi sentetik maddeler sokaklarda el altından rahatça satılır hale geldi. Bu kapsamda uyuşturucuya karşı büyük bir mücadele gösteren narkotik ekiplerine rağmen madde bağımlılığı son yıllarda giderek tırmandı. Öte yandan bir kaç yıl öncesine kadar polisin uyuşturucuyla mücadelesiyle övünen İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun,  “Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu” olarak duyurduğu “Bataklık Operasyonu” için açılan davada 2022 itibariyle tutuklu kimsenin kalmaması da ayrı bir soru işareti.



Anahtar Kelimeler: Uyuşturucu koridoru olduk!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER