Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ürdün Kralı Filistin'de

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Ramallah’ta yaptığı görüşmenin ardından bölgenin istikrarı için Filistin sorununun çözülmesini gerektiğini söyledi.

Ürdün Kralı Filistin

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Ramallah’ta yaptığı görüşmenin ardından bölgenin istikrarı için Filistin sorununun çözülmesini gerektiğini söyledi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre Ürdün Kralı, Abbas ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın açıklamasında, Ürdün’ün tüm zorluklara rağmen, her zaman kardeş Filistin halkının yanında olacağını dile getirdi.

Kral 2. Abdullah, bölgenin 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını garanti eden iki devletli bir çözüm temelinde Filistin sorununa adil ve kapsamlı bir çözüm olmadan güvenlik ve istikrara kavuşamayacağını belirtti.

Ürdün’ün Kudüs’te İslam ve Hristiyanlığa ait kutsal mekanlar üzerindeki vesayeti bağlamında yasal ve tarihi statükoyu korumak için çabalarını sürdürdüğünü de vurguladı.

Mahmud Abbas ise “Kral’ın bizi ziyaret etmesi büyük bir onurdur. Sizi ikinci ülkeniz Filistin’de görmekten memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Ürdün ile endişe ve umutlarının aynı olduğunu söyleyen Abbas, “Ürdün’ün Filistin meselesindeki tutumunu asla unutmayacağız” diye konuştu.

5 yıl aradan sonra ilk kez işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah şehrine giren Kral’a Veliaht Prens Hüseyin bin Abdullah eşlik ediyor.

İşgalci rejim İsrail ile "normalleşme" hareketleri bölge ülkelerinde devam ederken Ramazan öncesi Filistin topraklarında direniş eylemleri de arttı. Filistin Yönetimi ile güvenlik koordinasyonu yapan İsrail, bölge ülkeleri ile de güvenlik ve ekonomik ilişkilerini geliştiriyor.

Siyasi ve güvenlik uzmanları işgal altındaki Filistin'de yeni bir İntifada'nın başlayabileceğini belirtiyor.

 

Kaynak: Her Taraf



Anahtar Kelimeler: Ürdün Kralı Filistin'

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER