Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÜRDÜN FİLİSTİNLİ KADIN ESİR AHLAM ET-TEMİMİ'Yİ ABD'YE TESLİM EDECEK Mİ?

ürdün Parlamentosu Filistin Komitesi Başkanı Yahya Es-Suud, ülkesinin hükümetinden Filistin asıllı eski kadın esir Ahlam Et-Temimi’nin teslim edilmesini isteyen Amerika’nın baskılarına boyun eğmemesini istedi.

ÜRDÜN FİLİSTİNLİ KADIN ESİR AHLAM ET-TEMİMİ

Ürdün Parlamentosu Filistin Komitesi Başkanı Yahya Es-Suud, ülkesinin hükümetinden Filistin asıllı eski kadın esir Ahlam Et-Temimi’nin teslim edilmesini isteyen Amerika’nın baskılarına boyun eğmemesini istedi.

Milletvekili Es-Suud, “Ürdün hükümeti mutlaka vatandaşlarını korumalı. Amerika, dünyanın polisi rolünü oynayamaz. Amerika, karanlık kampını değil barış kampını seçmeli” dedi. Kendi görüşüne ve Ürdün sokağının görüşüne göre Amerika’nın birçok kararda işgal rejimine ortak olduğunu kaydeden Es-Suud, Ahlam Et-Temimi’nin yargılanıp serbest bırakıldığını ve iki kez yargılanmasının mümkün olmadığını söyledi.

Milletvekili Es-Suud, Ahlam Et-Temimi’nin yanlış bir şey yapmadığını, bilakis vatanını savunduğunu ifade etti. Ürdün’deki en üst yargı mercii olan Temyiz Mahkemesi, Mart 2017’nin sonlarında Amman İstinaf Mahkemesi’nin Amerika’nın Ahlam Et-Temimi’nin teslim edilmesi talebinin reddedilmesi yönündeki kararını onadı.

Amerika, 2001’deki feda eylemi sırasında iki Amerikan vatandaşını öldürmekle suçladığı Ahlam Et-Temimi’nin teslim edilmesini istiyor. Et-Temimi, Ağustos 2001’de İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın Kudüs’te gerçekleştirdiği 15 İsraillinin öldüğü ve 122 kişinin yaralandığı eyleme karıştığı suçlamasıyla 16 yıl hapse mahkum edilmiş ve 10 yıl işgal zindanlarında esir tutulduktan sonra özgürlüğüne kavuşmuştu.

Kaynak: FEM



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER