Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ünlü yazarları dolandıran 'edebiyat hırsızı' yakalandı

FBI, yüzlerce yazarın kitap taslaklarını çalan zanlıyı yakaladı. Ünlü bir İngiliz yayınevinde telif hakları koordinatörü olarak çalışan zanlının mağdur ettiği isimler arasında Margeret Atwood ve Ethan Hawke da yer alıyor.

Ünlü yazarları dolandıran

Aralarında Margaret Atwood ve Ethan Hawke gibi isimlerin eserlerinin de yer aldığı yüzlerce kitap taslağını çaldığı öğrenilen Filippo Bernardini, düzenlenen operasyonla yakalandı. FBI, yüzlerce yazarı mağdur eden zanlıyı New York'ta yakaladı. Dijital dolandırıcılık ve fikri haklara zarar vermek suçlamalarıyla hakim karşısına çıkacak olan şüpheli, Simon & Schuster adlı ünlü İngiliz yayınevinde çalışıyordu.

The New York Times'ın haberine göre 29 yaşındaki İtalyan asıllı Filippo Bernardini bu çarşamba FBI tarafından John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'nda tutuklandı. Edinilen bilgiye göre Bernardini, Birleşik Krallık'ta bulunan Simon & Schuster adlı yayınevinde telif hakları koordinatörü olarak görev yapıyordu. Yayınevi de yaptığı açıklamada zanlının kendi çalışanları olduğunu teyit etti.

ZANLININ ÇALIŞTIĞI YAYINEVİNDEN AÇIKLAMA

Simon & Schuster Yayınevi konuyla ilgili şunları söyledi:

"Geçtiğimiz çarşamba günü bir çalışanımız hakkımızda başlatılan dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı iddiaları karşısında oldukça şaşırdık ve dehşete düştük. Dava hakkında daha fazla bilgi ortaya çıkana kadar çalışan açığa alınmıştır. Simon & Schuster olarak yazarlarımızın fikri mülkiyet haklarını korumak birincil önceliğimizdir. Bütün yayıncılık endüstrisi adına davanın FBI tarafından ele alınmasından ve iddia edilen faile karşı gerekli adımları atmasından dolayı minnettarız."

DOLANDIRICILIĞI DÜNYA GENELİNE YAYILMIŞ

İddialara göre Bernardini, yayıncılık dünyasındaki yazarları, editörleri ve ajansları sahte mail hesapları ile kandırarak yayımlanmamış eserlere erişim sağlıyordu. Bernardini'nin karşı karşıya olduğu suçlamalar ise 'yanlış yönlendirme, dolandırıcılık ve yüzlerce kişiyi dolandırmaya teşebbüs' olarak açıklandı. Zanlının beş yıl boyunca 160'tan fazla sahte internet sitesi açmış olduğu tahmin ediliyor. Gerçekten var olan yayıncılık şirketlerinin yer imlerindeki harflerde değişiklik yaparak internet adresleri aldığı belirtildi. Bernardini bu dolandırıcılık şeması ile sadece Birleşik Krallık'ta değil dünya geneline yayıldığı ve birçok yayınevini etkilediği bildirildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER