Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Üniversite Gençliği Kudüs´ü Konuşuyor

Anadolu Öğrenci Birliği/Trabzon Temsilciliğimiz 23/12/2017 günü İyilik Der Trabzon Temsilciliğin ev sahipliğinde ve Anadolu Öğrenci Birliğinin Rize ?Gümüşhane ,Bayburt il temsilciliklerimizden temsilci düzeyinde katılım ve katkılarıyla ?´KUDÜS KONUŞMALARI

Üniversite Gençliği Kudüs´ü Konuşuyor
#KUDÜS KONUŞMALARI# (ÜniversiteGençliğiKudüsüKonuşuyor)
 
     Anadolu Öğrenci Birliği/Trabzon Temsilciliğimiz 23/12/2017 günü İyilik Der Trabzon Temsilciliğin ev sahipliğinde ve Anadolu Öğrenci Birliğinin Rize ?Gümüşhane ,Bayburt il temsilciliklerimizden temsilci düzeyinde katılım ve katkılarıyla ?´KUDÜS KONUŞMALARI´´ üst başlıklı ?´Üniversite Gençliği Kudüs´ü Konuşuyor ?´ adlı bir panel düzenledi.
      Anadolu Öğrenci Birliği Genel Başkanı Mesut ÇAÇA´nın konuk konuşmacı olarak katıldığı panel sabah 10:15´te Yalçın ER hocanın okuduğu Kuran Kerim tilaveti ve mealinin Mehmet Ali TUNCER´in okumasıyla başlayan program İl Temsilcimiz Ali KAYA açılış ve selamlama konuşmasını yaptı. Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Genel Başkanımız Mesut ÇAÇA Kudüs özelinde sorumluklarımız ve tablolar eşliğinde mescidi aksayı anlatıktan sonra Anadolu Öğrenci Birliği ne yapar başlığında çalışma esaslarımız üzerine katılımcılara hitap etti.
     Programa 1.oturm; Halil İbrahim TÜTÜNC´ünün Moderatörlüğünde, Muhammed Karcı, Ahmet SIRAKAYA, Harun ŞİRİN ve Ufuk DUVARBAŞI söz aldı. Program sonunda verilen aradan sonra; saat:13:15´te Yalçın ER möderatörlüğünde başlayan panellin 2.oturumunda ise; İhsan KARACA, Muhammed AKDUMAN ve Ebu Bekir MERAL söz aldı. 2. oturumun sonunda verilen arada ise; katılımcılara şehir gezintisi yaptırıldı. Bu gezinti sırasında Trabzonun Boztepede bulunan Ali Şükrü Bey kabri ve Boztepede bulunan Osmanlı camii ziyaret edildi. Boztepe Osamanlı Camisinde kılınan namazı sonrası Trabzon seyirtepesinde şehir kendilerine tanıtıldı ve ikram edilen çay eşliğinde serbest hasbihal edildi. Daha sonra programın akşamki bölümüne geçilmeden önce akşam yemeği ikram edildi. Saat:19:20 de Mehmet GÜNAYDIN Hocanın sunduğu hasbihalle programa devam edildi. Hasbihalin sonrası M.Mehdi COŞKUN´un sonuç bildirgesini okuması ve hediye taktimiyle program son buldu.
 

Programın sonuç Bildirgesi tam metni; 

"Kudüs Özgür Olana Kadar !
            Kadim tarihimizin her döneminde çağa şahitlik yapmış ve çağ değiştirmiş bir medeniyetin bu günkü temsilcileri olan biz gençler; tarih boyunca bir çok peygambere ev sahipliği ve Hz. Peygamber´in İsra ve Miracına şahitlik yapmış Kudüs´e karşı sorumluluğumuzun farkındayız. Bu bilinçle hareket ediyor ve çalışmalarımızı yürütüyoruz.
            İsraili´n bölgede sürekli güvenlik bahaneleriyle izlemiş olduğu yayılmacı politikası genelde Filistin´in özelde Kudüs´ün tarihsel değerine her geçen gün zarar vermektedir. İsarail´in uygulamış olduğu bu gayri insani ve hukuksuz uygulamasına karşı tüm dünya insanlığı ayağa kalkmalı ve bu işgali kınamalıdır. 
             İsrail yönetiminin, Filistinliler ve mukaddes şehir Kudüs´e karşı uyguladığı hak ihlallerinin sadece gördüklerimiz ve duyduklarımızla sınırlı olmadığını biliyoruz. Başta hayat hakkı olmak üzere neslin ehemmiyeti, ırzın ehemmiyeti, düşüncenin ehemmiyeti ve en önemlisi ise inanışın ehemmiyeti yok sayılmış. En tafif tabir ile tüm haklara tecavüz etmişlerdir. Ve tekrar yineliyoruz ki ,bu durum karşısında başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm insanlığı bu zülme karşı çıkmaya ve İsrail´e bu konuda yaptırımlar uygulamaya davet ediyoruz.
            Kudüs ttarihi boyunca çeşitli badireler atlatmıştır. Ve hiç şüphesiz en anlamlı altım çağını Hz.Ömer ve Selahaddin Eyyübi dönemlerinde yaşamıştır. Maalesef 1917´deki İngiliz işgali bölgede yeni acıların yaşanmasına neden olmuş ve Filistin topraklarında 15 Mayıs 1948´de gayrımeşru İsrail´in kuruluşuna neden olmuştur. O günden beri genelde Filistin özelde ise Kudüs (1967) işgal altındadır.
 

Bu İşgalin Son Bulup; Kudüsün Özgür Olması İçin;

1-Öncelikle özgür Kudüs´ü bize nasip edecek olan Rabbimizle barışık olmalıyız.
2- Seküler yaşamın insanımıza dayattığı yaşam kargaşası karşısında bilgi ve bilince dayalı hamasetten uzak bir Kudüs bilinci oluşturmalıyız. Bunun için hayatımıza hükmeden görsel ve duyusal her tür eğitim araçları kullanılarak okullarda bir ders olarak okutulmalı. Uzaman rehberler eşliğinde sık sık Kudüs ziyaretleri düzenlemelidir.
3- Müslümanlar artık kendi aralarında; dar-içi boş-kısır iflah olmaz çekişme ve didişmelerden bir an önce vazgeçmelidir. Bugün kendi aralarında azalmış olan Uhuvveti-Ülfeti- ve Kardeşliği güçlendirmeleri elzemdir.
4- Yılmadan yıkılmadan umut kaybetmeden ve en önemlisi hiç tereddüt etmeden her alanda çaba sarf edilmelidir. Edebiyatından sanatına, sanatından, yerli üretimine, soysal medya çalışmalarına kadar her alanda daha farklı bir aşk ve iştiyak ile çaba sarf edilmelidir."
 
Bizler Anadolu Öğrenci Birliği Gönüllüleri Olarak Bu Kutsal Davada Üzerimize Düşecek Her Türlü Görevi Şimdiden Kabul Ediyoruz. Ve Ahdimizi Tazeliyoruz 
Kudüs Özgür Olana Kadar Mücadelemizden Asla Vazgeçmeyeceğiz.
AÖB Trabzon, Gümüşhane, Bayburt Ve Rize Temsilcilikleri


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER