Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ÜMMETİN EVLATLARI AYNI SOFRADA

Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği, dünyanın birçok ülkesinden öğrenim görmek için Türkiye´ye gelen öğrencileri iftarda buluşturuyor. Dernek Şube Başkanı Nihat Demir, ümmetin çocuklarının aynı sofrayı paylaştığını belirterek, ?Her akşam düzenli olara

ÜMMETİN EVLATLARI AYNI SOFRADA

ÜMMETİN EVLATLARI AYNI SOFRADA

 

Afrika, Asya, Ortadoğu ve Doğu Avrupa´nın 60 farklı ülkesinden öğrenim görmek için Eskişehir´e gelen öğrenciler, her gün iftarda bir araya geliyor. Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği (YUDER) Eskişehir Şubesi tarafından dernek binasında gerçekleştirilen iftarlarda, farklı ülkelerden Eskişehir´deki üniversitelere öğrenim görmek için gelen 90 öğrenci aynı sofra etrafında buluşuyor. Derneğin Şube Başkanı Nihat Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir´de Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesinde okuyan öğrencileri bir araya getirerek iftar programı düzenlediklerini söyledi.

HERGÜN 90 ÖĞRENCİYLE İFTAR

Ümmetin çocuklarının aynı sofrayı paylaştıklarını belirten Demir, şöyle konuştu: "Bu öğrencilerin ortak özelliği 100 yıl öncesinde aynı bayrak altında yaşayan ülkelerin çocukları olması. Bu çocuklar ümmetin çocukları ve ümmetin emanetleri. Ümmetin renklerinde ramazan bereketiyle yola çıktık. Biz burada her akşam yaklaşık 90 öğrenciyle düzenli olarak iftar yapıyoruz. İftar yemeklerine yaklaşık 60 farklı ülkeden öğrenciler katılıyor."

HAYIRSEVERLER DESTEKLİYOR

İftar programlarını hayırseverlerin desteğiyle yaptıklarını anlatan Demir, "Afrika, Asya, Ortadoğu ve Doğu Avrupa´dan öğrenciler kardeşlik sofrasında yan yana oluyor. Her akşam erken saatlerde gelen öğrencilerle ümmet sohbetleri yapıyoruz. Yemeğimizi yedikten sora akşam namazını beraber kılıyoruz ardından teravih namazını kılıyoruz. Daha sonra beraber çay içip, dağılıyoruz" ifadelerini kullandı.

BİR ARADA YAŞANAN MUTLULUK

ESOGÜ Makina Mühendisliği Bölümü´nde öğrenim gören sınıfta okuyan Filistinli Ahmet Yunus da ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu ifade ederek, aynı masada aynı sofrada Pakistanlı, Suriyeli, Iraklı, Afganistanlı ve Afrika´nın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerle bir arada olmanın kendisini mutlu ettiğini vurguladı.

Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü´nde okuyan Yemenli İbrahim Basalama ise ailelerinden uzak olduklarını, ancak düzenlenen iftar programları ile kendilerini ailelerinin yanında hissettiklerini söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER