Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

UMH Başkanı: Libya’daki Barış Kırılgan

Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) başındaki Başbakan Faiz-üs-Sarrac, rakip güçleri silahlarını bırakmaya çağırarak, savaşla boğuşan ülkede kırılgan bir ateşkesten ödün verme riskiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

UMH Başkanı: Libya’daki Barış Kırılgan

Libya’nın uluslararası alanda tanınan hükümeti olan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) başındaki Başbakan Faiz-üs-Sarrac, rakip güçleri silahlarını bırakmaya çağırarak, savaşla boğuşan ülkede kırılgan bir ateşkesten ödün verme riskiyle karşı karşıya olduklarını söyledi. Başbakan Faiz-üs-Sarrac, Doğu Libya’daki rakip siyasi liderlerin şiddeti durdurma ve petrol üretimine devam etme taahhütlerini memnuniyetle karşıladı. Başbakan Faiz, UMH’nin merkezi Trablus’tan Libya’nın ilk genel kurulu olan önceden kaydedilmiş konuşmasını yaptı.

GNA ve doğudaki Tobruk kentindeki darbeci general Hafter ile gevşek ittifaklı parlamento, geçtiğimiz ay ve önümüzdeki yıl Mart ayına kadar ateşkes ve seçimler konusunda anlaştı. Fas’ta iki taraf arasında yapılan son görüşmelerin ardından el-Sarrac, yeni bir hükümet bir araya geldiğinde istifa etmek istediğini söyledi. Es-Sarrac, Perşembe günü BM’den yaklaşan seçimleri düzenlemede destek istedi.

Kaynak: mirathaber.com



Anahtar Kelimeler: Başkanı: Libya’ Barış Kırılgan

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER