Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Uluslararası toplumun ihlaller karşısındaki sessizliğini eleştiren Hamas, FHKC Üyesi Milletvekili Halide Cerrar’ın Gözaltına Alınmasını Kınadı

Hamas, FHKC Üyesi Milletvekili Halide Cerrar’ın Gözaltına Alınmasını Kınadı

Uluslararası toplumun ihlaller karşısındaki sessizliğini eleştiren Hamas, FHKC Üyesi Milletvekili Halide Cerrar’ın Gözaltına Alınmasını Kınadı

Filistin Enformasyon Merkezi'nin Haberi;
İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal güçlerinin Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) liderlerinden kadın milletvekili Halide Cerrar’ı gözaltına almasını şiddetle kınayarak, simge isimlerinin gözaltına alınmasının Filistin halkını direnişten alıkoyamayacağını söyledi.

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, bugün (31 Ekim Perşembe) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin halkının evlatlarının ve simge isimlerinin, liderlerinin ve milletvekillerinin gözaltına alınmalarının Filistin halkının maruz kaldığı zulmü ve terörü yansıttığını belirtti. 

Burhum, işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik baskıları ve zulmü karşısında uluslararası toplumun sessiz kalmasını da eleştirdi.

Milletvekili Cerrar’ın gözaltına alınmasının direniş etrafında kenetlenmeyi teşvik edeceğini kaydeden Burhum, gözaltıların işgal rejimiyle müzakerelere dönme çağrılarının ve güvenlik koordinasyonun tehlikesini de gösterdiğini ifade etti.

Hamas sözcüsü, başta açlık grevindeki esirler olmak üzere işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlere destek faaliyetlerinin yoğunlaştırılması çağrısında bulundu.

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr da kadın milletvekili Halide Cerrar’ın işgal güçlerince gözaltına alınmasını kınadı.

Bahr, uluslararası topluma seslenerek, işgal rejimi zindanlarında esir tutulan milletvekillerinin serbest bırakılması için işgal yönetimine baskı yapmasını istedi.

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Halk Cephesi üyesi Filistinli kadın milletvekili Halide Cerrar’ı Ramallah’taki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Yerel kaynaklar, 70’ten fazla işgal askerinin saat 03.00 civarında 12 askeri araçla Cerrar’ın Ramallah kent merkezindeki El-İrsal bölgesinde bulunan evini kuşattığını ve kadın milletvekilini gözaltına alıp götürdüğünü söyledi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altındaki en büyük ikinci grup olan FHKC’nin önde gelen liderlerinden kabul edilen Cerrar, işgal rejimi zindanlarında 20 ay idari hapis cezasıyla esir tutulduktan sonra 28 Şubat’ta serbest bırakılmıştı.
 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER