Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

ULUSLARARASI KUDÜS MÜESSESESİNDEN ÇAĞRI: BATI YAKA'DA DİRENİŞ ETKİNLEŞTİRİLSİN..

Müessese tarafından Batı Yaka bölgesinde işgal rejimine baskı oluşturacak araçların devreye sokulması ve en başta da direnişin etkili hale getirilmesi çağrı yapıldı.

ULUSLARARASI KUDÜS MÜESSESESİNDEN ÇAĞRI: BATI YAKA

Uluslararası Kudüs Müessesesi, işgal yönetiminin Kudüs'teki uygulamalarına ve ABD'nin işgal altındaki Batı Yaka'da yahudi yerleşim merkezlerinin uluslararası yasalara aykırı olmadığı iddiasına karşı Batı Yaka bölgesinde işgal rejimine baskı oluşturacak araçların devreye sokulması ve en başta da direnişin etkili hale getirilmesi çağrısı yaptı. 

Uluslararası Kudüs Müessesesi, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında işgal rejiminin Kudüs'teki baskı uygulamalarına ABD'nin yahudi yerleşim merkezlerinin yasal olduğu iddiasının eklenmesi karşısında Filistin Yönetimi'nin sadece kınamayla yetinmemesi, izlediği siyaset ve tutumda da değişikliğe gitmesi gerektiğini vurguladı. 

Müessese, Batı Yaka'da direnişin daha etkin hale getirilmesi başta olmak üzere işgal rejimine baskı aracı olacak adımların atılması, bu doğrultuda Oslo Anlaşması'nın iptal edilmesi suretiyle işgal rejimiyle bağların koparılması ve onunla güvenlik işbirliğine de son verilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Müessese, sendikaları, bakanlıkları, İsrail'in saldırılarına karşı durma sorumluluğunu üstlenmiş kurumları işgal rejiminin politikaları karşısında seslerini yükseltmeye, bu rejimin Kudüs'teki öğrencilere ve genelde buranın ahalisine yönelik uygulamalarını uluslararası ortamda gündeme getirerek baskı oluşturmaya çağırdı. 

Açıklamada işgal rejiminin Kudüs'teki Filistin Eğitim Müdürlüğü'nün bürosunu kapatmasının da bu şehirde eğitim alanını doğrudan hedef alan ve öğrencileri kendi değerlerine göre değil İsrail'in dikte ettiği şeylere göre öğretim almaya zorlama amaçlı bir uygulama olduğuna dikkat çekildi. 

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER