Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Uluslararası Koalisyon’dan Erbil Havalimanı’na saldırıyla ilgili açıklama

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Wayne Marotto, Uluslararası Erbil Havalimanı’na yönelik saldırıda, füzelerin Koalisyon güçleri sınırlarına düşmediğini açıkladı.

Uluslararası Koalisyon’dan Erbil Havalimanı’na saldırıyla ilgili açıklama

Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Wayne Marotto, Uluslararası Erbil Havalimanı’na yönelik saldırıda, füzelerin Koalisyon güçleri sınırlarına düşmediğini açıkladı.

Sosyla medya hesabından Erbil Havalimanı’na yönelik füze saldırısıyla ilgili açıklama yapan Marotto, saldırıdan dolayı herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını belirtti.

Koalisyon Sözcüsü, olayın araştırıldığını ifade etti.

İÇİŞLERİ’NDEN SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Öte yandan, Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı, Uluslararası Erbil Havalimanı’na yönelik saldırıyla ilgili yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, “Bu terörist ve korkakça eylemi en şiddetli şekilde kınıyoruz. Aynı zamanda her türlü saldırıya karşı tam hazırlığımız var. Irak hükümetine gerekli adımları atması çağrısında bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Akşam saat 20:30’da Uluslararası Erbil Havalimanı’na saldırı düzenlendiğinin bildirildiği açıklamada, saldırıda herhangi bir zararın meydana gelmediği belirtildi.

Füzelerin Şeyh Emir ve Terçele köyleri arasında bulunan Beryele’de bir pikaptan atıldığının kaydedildiği açıklamada, söz konusu bölgenin Haşdi Şabi’nin 30 alayına bağlı olduğu ifade edildi.

Açıklamada, özel ekiplerin daha geniş bilgiye ulaşmak için soruşturmasını derinleştirdiği bildirildi.

Ayrıca, Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Birimi tarafında yapılan açıklamada, füzelerin Haşdi Şabi milisleri tarafından Musul yakınlarından Erbil Havalimanı'na fırlatıldığı belirtildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER