Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ulaşıma kar engeli, İşte yollarda son durum

Ülke genelinde kar yağışı nedeniyle yollarda sıkıntılar yaşandı. İşte Türkiye´de yollarda son durum. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kar yağışı uyarısı dün akşam saatlerde Ankara´da kendini gösterdi. Kuvvetli kar yağışı ve buzlanma nedeniyl

Ulaşıma kar engeli, İşte yollarda son durum

Başkent´te dün sabah saatlerinde başlayan yağmur akşama doğru kendisini kara çevirdi.

Özellikle şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinde ise yollarda buzlanma olması uyarısı yapıldı. Yağışların hafta ortasına kadar etkili olması bekleniyor. Kar yağışının ardından Ankara´da hava sıcaklıklarının uzun bir süre gündüzleri dahi sıfır derecenin altında olacağı öngörülüyor.

Ankara Valiliği de don ve buzlanma konusuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklama özellikle vatandaşların tedbir almaları gerektiği vurgulandı. Sıcaklıkların Çarşamba -5/-2, Perşembe -11/-7, Cuma -9/-4, Cumartesi -8/-4 santigrat derecelerde seyredeceği ifade edildi.

İZMİR´DE KAR YAĞIŞI BAŞLADI

İZMİR´de hava sıcaklığının düşmesiyle yüksek kesimlerde kar yağışı başladı. Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri özellikle Sabuncubeli mevkisinde tuzlama çalışması yaptı.

İzmir´de gün boyu etkili olan yağmur, akşam saatlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle yerini kara bıraktı. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. İzmir-Manisa Karayolu´nda ekipler herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için tuzlama çalışmasına başladı. Kar yağışının etkisini artırdığı bu bölgede kar küreme araçları da hazır bekletildi. İzmir´e kar yağmasını fırsat bilen yoldan geçen sürücüler araçlarını yol kenarına park ederek, kar topu oynadı. Bazı kişiler de hatıra kalması için selfie çekti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının gece boyunca etkili olması bekleniyor.

ÖDEMİŞ´TE BEYAZ ÖRTÜ

Ödemiş´te dün gece başlayan yağmur, havanın daha da soğumasıyla bugün öğleden sonra yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışıyla Ödemiş´in özellikle yüksek kesimlerinde bulunan Bozdağ, Horzum ve Çamyayla mahalleleri beyaza büründü. Kar kalınlığı yer yer 5 santimetreye kadar ulaştı. Karayolları 21´inci Şube Şefliği ekiplerinin, kırsal mahalle yollarının kar nedeniyle kapanması veya olası buzlanma meydana gelmesi ihtimali üzerine hazır bekletildiği bildirildi.

MARMARA İÇİN ZİRAİ DON UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden zirai don riskine karşı uyarı yapıldı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai don riskine karşı Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstanbul, Yalova, Sakarya ve Kocaeli gibi illeri kapsayan Marmara Bölgesi için uyarıda bulundu. 

Yapılan uyarıda, ?Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara ve Ege Bölgesi kıyı kesimlerinde bu geceden başlayarak cuma gününe kadar gece ve sabah saatlerinde hafif, iç kesimlere doğru ise orta kuvvette zirai don riski bulunduğundan üreticilerimizin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir? denildi. 

YOLLARDA SON DURUM

Afyonkarahisar ve çevresindeki yoğun kar yağışı nedeniyle Antalya kara yolu ulaşıma kapandı. Bursa´da öğle saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle de Bursa-Uludağ yolunda çok sayıda araç yolda kaldı. İzmir-Ankara D-300 karayolunun Kula ilçe merkezi geçişi, yoğun kar yağışı sebebiyle 2 saat kapalı kaldı. Manisa-İzmir arasındaki Sabuncubeli geçidinde de yağış etkisini gösteriyor. İşte Türkiye´de yollarda son durum...

ANTALYA KARA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Afyonkarahisar-Antalya kara yolunda Sinanpaşa İlçesine bağlı Kılıçarslan beldesinden itibaren yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. 
Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, belirlenen noktada tır, kamyon ve otomobil geçişlerine izin vermediği kara yolunda araç kuyruğu 5 kilometreyi buldu. 
Aydın´dan, Antalya´ya giden Özkan Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yolun kapanacağını hiç tahmin etmediklerini, kar ve tipinin bir anda bastırmasıyla yollarının kapandığını aktardı.

Mutlu, "Yol hiç tahmin ettiğimiz gibi değil. Aracı da kaydırdık maalesef. Sürücüler oldukları yerden bence hiç kımıldamasın. Afyonkarahisar´da oldukları yerde konaklasın, hatta yola hiç çıkmasınlar." dedi.

"YOLLAR GERÇEKTEN ÇOK KÖTÜ"

Çanakkale´den Isparta´ya kendi aracıyla giden Cansu Kulaç da kapanan yolun ekipler tarafından açılmasını beklediklerini ifade etti.

Kulaç, "Bekliyoruz bakalım ne olacak. Yollar gerçekten çok kötü. Sürücüler, kar lastiği ve zincir takmadan kesinlikle yola çıkmasınlar. Yolda da
bir sürü kaza gördük. O yüzden can güvenliği önemli. Yollar iyi değil." diye konuştu.  İstanbul´dan Antalya giden tır şoförü Hakan Koç da yolda beklediğini belirterek, sürücelere yavaş gitmeleri ve araç mesafelerini korumalarını tavsiyesinde bulundu.

KAR KÜREME VE TUZLAMA

Karayolları 31. Şube şefliğinden alınan bilgiye göre, kar yağışının Afyonkarahisar-Kütahya, Afyonkarahisar-Konya, Afyonkarahisar-İzmir ve Afyonkarahisar-Ankara kara yollarındaki trafikte zaman zaman aksamalara neden olduğu kaydedildi.

Öte yandan, Karayolları ekiplerinin belirtilen yol güzergahlarında iş makineleriyle kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptığı bildirildi.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gecenin geç saatlerine kadar devam edeceğini ve sabah saatlerinde yollarda oluşabilecek buz ve don olaylarına karşı sürücülerin dikkatli olması gerektiği uyarısını yaptı.

Kütahya-Afyonkarahisar yolu da kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

AFYONKARAHİSAR YOLU KAPANDI

Kütahya´da da kar yağışı etkili oldu. Kütahya-Afyonkarahisar yolu yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşıma kapandı, çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Karayolları ekipleri, yolu ulaşıma açmak için çalışma başlattı. Domaniç ilçesinde de kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Domaniç-İnegöl karayolunda araçlar yollarda kaldı. Kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu yolda Karayolları ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

ANKARA´DA SON DURUM

ANKARA´da etkili olan yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Birçok kişi yolda yürümekte güçlük çekerken, bazı araçlar ise yolda kaldı.

Ankara´da akşam saatlerinde kar yağışı etkili oldu.ÿLapa lapa yağan kar ile birlikte cadde ve sokaklar kısa sürede beyaza büründü. Karayolları ve belediye ekipleriÿana arterlerde tuzlama çalışması yaptı. Buna rağmen ulaşımda bazı noktalarda aksamalar meydana geldi. Özellikle Dikmen bölgesinde rampa çıkamayan bazı araçlar yolda kaldı. Sürücülerden bazıları, araçlarını iterek çıkarmaya çalıştı. Bir çoğu da araçlarını uygun yerlere park edip evlerine yürüyerek gitti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kar yağışının gece boyunca etkisini sürdüreceği belirtildi.

D-300´DE 2 SAAT MOLA

Kula´da akşam saatlerinde aniden başlayan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinden geçen İzmir-Ankara D-300 karayolu ulaşıma kapandı. Kavacık rampasında her iki yöne de trafik akışı dururken, refüjde bulunan ve sadece kar küreme araçlarının geçişi için oluşturulan geçiş yolu, Grayder araçları ile açılarak, İzmir-Ankara istikametine gitmek isteyen araçlar, geri döndürülerek şehir merkezine yönlendirildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Kavacık rampasında tıkanan trafikte, sürücüler araçlarına zincir taktı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre toplam 3 greyderin Kula ilçesinde yol açma çalışması yaptığı ayrıca ekiplerin yolda tuzlama çalışmasının yaptığı bildirildi. Yolda kalan sürücüler, yolun kapalı olduğunu ve yolların açılmasını beklediklerini söyledi.

Yoğun kar yağışı dolayısıyla kapanan İzmir Ankara D300 Karayolu, 2 saat süren çalışmaların ardından kontrollü olarak trafiğe açıldı. Karayolları ve trafik ekiplerinin yolda önlemler almaya devam ediyor.

SABUNCUBELİ GEÇİDİ

Manisa´nın Demirci ve Gördes ilçelerinde sabah saatlerinden bu yana etkili olan sağanak ve sisin ardından kar yağışı başladı.

Demirci´de, bin 470 rakımlı Akçakertik mevkisinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Demirci-Simav kara yolunu kullanan sürücüler, zor anlar yaşadı. Yolda kalan kamyon ve tır sürücüleri, Karayolları ekiplerinin tuzlama ve kar temizleme çalışması sonucu güzergahlarına devam edebildi. 
Ekipler, kar lastiği, zincir ve çekme halatı bulunmayan araçların Demirci-Simav kara yoluna çıkışına izin vermiyor.

Manisa-İzmir arasındaki Sabuncubeli geçidinde de yağış etkisini gösteriyor.

BURSA´DA ARAÇLAR MAHSUR KALDI

BURSA´da öğle saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle Bursa-Uludağ yolunda çok sayıda araç yolda kaldı.

Bursa´nın özellikle yüksek kesimlerinde öğle saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı, etkisini artırarak devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipinin hakim olduğu Bursa-Uludağ yolunda araçlar yolda kaldı.

Bazı araçların kara saplandığı görülürken, maddi hasarlı kazalar da meydana geldi. Karayolları ve belediye ekipleri, kar küreme ve tuzlama araçları ile karla mücadeleyi sürdürürken, jandarma ekipleri de Uludağ´a çıkmak isteyen araç sürücülerinin zincirsiz yola devam etmesine izin vermiyor.

D-100 KARA YOLUNDA AKSAMA

Düzce, Bolu, Kocaeli ve Sakarya´da kar yağışı başladı.

Düzce´de sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak, yerini kar yağışına bıraktı.  D-100 kara yolunun Öztürkler, Çoban ve Kervan kavşaklarında kar yağışı, trafikte zaman zaman aksamalara neden oluyor.  Kardüz, Topuk ve Sırıklı yaylalarında ise kar kalınlığı 15 santimetreyi geçti. 
Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gece boyunca devam edeceğini bildirdi.

BOLU

Bolu kent merkezinde sabah saatlerinde başlayan sağanak yeri öğleden sonra kar yağışına bıraktı. Kar kalınlığının yer yer 5 santimetre olduğu kentte kar yağışı devam ediyor. 
Kentte, kar yağışının hafta sonuna kadar aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

KOCAELİ

Kocaeli´de kentin yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

İzmit ilçesindeki Umuttepe, Körfez ilçesindeki İlimtepe, Karamürsel ve Gölcük´ün yüksek kesimlerinde kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaştı.

Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, İzmit ilçesindeki kent ormanına gelerek kar topu oynadı. Jandarma ve polis ekipleri, güzergahlarda sürücüleri buzlanmaya karşı uyarırken, lastik ve zincir denetimini artırdı. 
Büyükşehir Belediyesi ekipleri de tuzlama ve kar küreme çalışması gerçekleştiriyor.

SAKARYA

Sakarya´da sabah saatlerinde etkili olan yağmur, kentin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampusü, öğle saatlerinde etkisini gösteren kar yağışıyla beyaza büründü. Kar yağışını fırsat bilen öğrenciler, kampüste kar topu oynayıp kardan adam yaptı. 
Sakarya´nın Hendek, Akyazı ve Pamukova ilçe merkezleri ile yaylalarında da öğle saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu. 
Hendek´in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimetreye yaklaştı.

Akyazı ilçe merkezi ile Pamukova ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor.

DENİZLİ - ANTALYA KARAYOLU

Denizli´de akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı  nedeniyle Denizli-Antalya kara yolunda ile bazı bölgelerde ulaşım kontrollü  sağlanıyor.  

Kent genelinde yüksek kesimlerde akşam saatlerinden itibaren başlayan  kar yağışı, akşam şehir merkezinde de etkisini zaman zaman göstermeye  başladı. 

Belediye ekipleri, kent merkezinin yüksek kesimlerinde bulunan  mahallelerdeki yollarda trafikte aksama yaşanmaması için kar küreme ve tuzlama  çalışması yapıyor. 

Karayolları ekipleri ise ulaşımın kontrollü sağlandığı Denizli-Antalya  kara yolu Cankurtaran mevkisi ile Denizli-Afyonkarahisar kara yolu arasında kar  küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Öte yandan, trafik polisleri Cankurtaran mevkisinde oluşturdukları  uygulama noktasında araçların dikkatli gitmesi konusunda uyarılarda  bulunuyor. 

KAR YAĞIŞINI EĞLENCEYE DÖNÜŞTÜRDÜLER

Bu arada araçlarını akaryakıt istasyonlarına park eden bazı sürücüler,  kar yağışını fırsat bilerek aileleriyle fotoğraf çektirip, kar topu oynadı.

Vatandaşlardan Şamil Satılmış, arkadaşlarıyla manzara izlemek için  Cankurtaran Mahallesi´nde geldiklerini ve çok eğlendiklerini anlattı. 

Bekir İlkay da karın çok güzel yağdığını belirterek, bu anı  ölümsüzleştirmek için bol bol fotoğraf çektirdiklerini vurguladı.

KONYA

Konya ve çevresinde etkili kar yağışı dolayısıyla şehirler arası kara yolları trafiğe kapandı. 

Kentte akşam saatlerinde başlayan sağanak gece yerini kara bıraktı.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Konya-Afyonkarahisar, Konya-Ankara,  Konya-Isparta, Konya-Antalya, Konya-Adana ve Konya-Karaman kara yolları trafiğe  kapandı.

Kent çıkışlarında önlem alan trafik ekipleri araçların geçişine izin vermedi.

Karayolları ekipleri, belirtilen yollarda iş makineleriyle kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Kar yağışı nedeniyle kent merkezi de beyaza büründü.

Belediye ekipleri ana arterlerde ulaşımın aksamaması için çalışmalarda bulundu.

TOKAT´TA ULAŞIMA KAR ENGELİ

İl genelinde kar yağışı nedeniyle Tokat-Sivas ve  Tokat-Niksar kara yollarında ulaşımda aksamalar yaşanıyor. 

Tokat-Sivas kara yolunun Çamlıbel ve Kızıliniş mevkilerinde yoğun kar  nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı araçlar karda mahsur kaldı.

Kara yollarının küreme araçları ise tuzlama ve küreme çalışmalarını  sürdürüyor.

Tokat-Niksar kara yolunda da yoğun kar yağışı etkisini gösteriyor.  Yolun Ormanbeyli köyü yakınlarında bazı tır ve çekiciler mahsur kaldı.

Bu arada il genelinde de yoğun kar yağışı etkili oluyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER