Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasil Bodnar: Türkiye, Ukrayna’dan çalınan tahılları taşıyan bir Rus kargo gemisini gümrükte alıkoydu

Büyükelçii Vasil Bodnar, yaptığı açıklamada Türkiye’nin Rusya’nın son bir senedir işgal ettiği Ukrayna topraklarından çaldığı tahılları taşıdığından şüphelenilen bir geminin Türk gümrük yetkilerince alıkonulduğunu belirtti.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasil Bodnar: Türkiye, Ukrayna’dan çalınan tahılları taşıyan bir Rus kargo gemisini gümrükte alıkoydu

BBC ve Financial Times gibi kurumlar Haziran ayı boyunca tahıl taşıyan kargo gemilerinin rotasını uydu görüntüleriyle takip etmiş ve Rus kargo gemilerinin Ukrayna’dan çalınan tahılları Türkiye limanlarına getirdiğini iddia etmişti.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasil Bodnar dün (3 Temmuz 2022 günü) yaptığı açıklamada Ukrayna’nın işgal altındaki liman kenti Berdyansk’tan kalktığı ve Ukrayna’dan çalınan tahılları taşıdığı iddia edilen Zhibek Zholy adlı Rus kargo gemisinin Türk gümrük yetkililerince inceleme yapmak amacıyla alıkonulduğunu açıkladı.

Bodnar’a göre geminin ve gemide taşınan tahıllar hakkındaki incelemenin devam etmesi ve Pazartesi günü detayların açıklanması bekleniyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER