Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ukrayna’da bazı siyasi partilerin faaliyetleri askıya alndı

Ukrayna’da sıkıyönetim dönemi boyunca bazı siyasi partilerin faaliyetlerini askıya almaya karar verdiği belirtti. Karar, “ülkedeki geniş çaplı savaş” gerekçesine dayandırıldı.

Ukrayna’da bazı siyasi partilerin faaliyetleri askıya alndı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin sıkıyönetim dönemi boyunca bazı siyasi partilerin faaliyetlerini askıya almaya karar verdiğini belirtti. Karar, “ülkedeki geniş çaplı savaş” gerekçesine dayandırıldı.

Zelenski, bu çerçevede “Yaşam İçin Muhalefet Platformu”, “Şaria Partisi”, “Bizim”, “Muhalefet Bloku”, “Sol Muhalefet”, “Sol Güçler Birliği”, “Devlet”, “Ukrayna İlerici Sosyalist Partisi”, “Ukrayna Sosyalist Partisi”, “Sosyalistler” ve “Vladimir Saldo Bloku” partilerinin faaliyetlerinin durdurulduğunu aktardı.

Zelenski ayrıca, “Vladimir Saldo Bloku” partisinin Ukrayna’da bilinmediğini ve seçimler öncesi Herson’da kurulduğunu anımsatarak, bu partinin “Rus ordusu yanlısı ve sözde Herson Halk Cumhuriyeti’nin yaratılmasına katıldığı iddia edilen Herson belediye meclisi üyesi Saldo ile bağlantılı olduğuna” dikkati çekti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER