Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Uğur Mumcu suikasti dizi olacak: Peki, gerçekler anlatılacak mı?

Müzisyen Sina Koloğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan gazeteci Uğur Mumcu'nun faili meçhul cinayetinin dizi olacağını duyurdu.

Uğur Mumcu suikasti dizi olacak: Peki, gerçekler anlatılacak mı?

Müzisyen Sina Koloğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan gazeteci Uğur Mumcu'nun faili meçhul cinayetinin dizi olacağını duyurdu. Sina Koloğlu, dizinin suikast ile başlayacağını ve Uğur Mumcu'nun yakınlarının katilleri bulma sürecini konu alacağını iddia etti.

Projenin yapımını BKM'nin üstlendiğini belirten Koloğlu, 'Önce film olarak düşünülmüş. Büyük bir bütçesi var. Sonra bir mini dizi yapma fikri ağır basmış. Bazı kanallar ile görüşmeler olmuş. Yönetmen bile belli. Dijital platformlara da götürülmüş, duyduğum' dedi.

GERÇEKLER ANLATILACAK MI?

Uğur Mumcu, yazıları ve verdiği bilgiler ile Amerika ve İsrail’i rahatsız ettiği için 24 Ocak 1993’te faili meçhul bir şekilde suikasta kurban gitmişti.

Arkasında CIA ve Mossad’ın olduğuna kesin gözüyle bakılan bu suikast, 90’lı yılların karanlık ikliminde Türkiye’de emperyalizm ve siyonizm karşıtı yayınlarıyla öne çıkan ve Fethullah Gülen’in kirli ilişkilerini ilk deşifre eden yayın organlarından biri olan Selam Gazetesi’nin üzerine yıkılmıştı.

Uğur Mumcu suikasti ile ilgili suçlanan gazeteci Abdulhamit Çelik, 24 Ocak 1993 günü düğünü olduğunu kamera kayıtları ile ispat etmesine rağmen, ağır işkencelerden geçirilmiş ve 5 yıl cezaevinde kalmıştı.

Abdulhamit Çelik, o dönemde yaşanan hukuksuzlukları ve dava sürecinde sergilenen tiyatroyu “Uğur Mumcu’yu Ben mi Öldürdüm?’ ismiyle kitaplaştırmıştı.

90’ların vesayetçi karanlık elleri, hem seküler Uğur Mumcu ile İslamcı Selam Gazetesi’ni ortadan kaldırmış, hem de faili meçhul suikaste “katil” bulmuştu.

Uğur Mumcu suikasti ile ilgili çekilecek dizinin bu yönüyle hakikate mi ışık tutacağı, yoksa yıllardır söylenen yalanların devamı mı olacağı merakla bekleniyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER