Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Ufuk Uras: Kavmiyetçilik insanlık tarihi boyunca başa bela oldu

Eski milletvekili ve ÖDP eski Genel Başkanı Ufuk Uras, resmi Twitter hesabında sığınmacılara ve yükselmekte olan yabancı düşmanlığına dair birtakım yorumlarda bulundu.

Ufuk Uras: Kavmiyetçilik insanlık tarihi boyunca başa bela oldu

Eski milletvekili ve ÖDP eski Genel Başkanı Ufuk Uras, resmi Twitter hesabında sığınmacılara ve yükselmekte olan yabancı düşmanlığına dair birtakım yorumlarda bulundu. Ufuk Uras, bu düşmanlığı ırkçı Marine Le Pen'in durumuna benzetti.

Eski milletvekili ve ÖDP eski Genel Başkanı Ufuk Uras, Türkiye'de sığınmacılar üzerinden yükselmekte olan yabancı karşıtlığını ve etnik milliyetçiliği mercek altına alan bir tweet dizisi yayınladı. 

Tweeet dizisinde "Türkiye'de ırkçılar, ırkçılığı o denli içselleştirmişler ki, ırkçı olduklarının bile farkında değiller" ifadesini kullanan Uras, bu durumu Fransa'da Macron'a Cumhurbaşkanlığı yarışının içerisinde olan ırkçı Marine Le Pen'in durumuna benzetti. Uras tweetinin devamında "İnsanlığın doğal hali bu zannediyor, yerli Le Pen'ler. Bilinçli ırkçılar ise "ırkçılık bu ise, ben de ırkçıyım" diyebiliyor. Irkçılığı solculuk sanan yeni bir varyant da var." dedi.

KAVMİYETÇİLİK İNSANLIK TARİHİ BOYUNCA BAŞA BELA OLDU

Kavmiyetçilik düşüncesinin insanlık tarihi boyunca başa bela olduğunu kaydeden Ufuk Uras, şunları söyledi:

"Kavmiyetçilik, dünya savaşları, yerel savaşlar dahil, insanlik tarihi boyunca başa bela oldu. Suriye'de kavmiyetçiliğin katliamlarından kaçanlar, burda da kavmiyetçilerin hücumuyla karşılaştılar. Hiçbirinin diğerinden farkı yok. Kavmiyetçilik bitmeden insani göçler bitmez.

'Türk'ü savunmak ırkçılık mı?' diye soranlar, ne yaptığının bile farkında değil, senin bir şeyi savunduğun yok, kimsenin senin savunmana ihtiyacı da yok. Gölge etme yeter. Zulümden kaçanlara zulüm yapmak,başkalarına nefret kusmadan kendini savunamamak niye milli bir haslet olsun.

HEPİNİZ AYNISINIZ, SAĞCI SOLCU FARK ETMİYOR

Fransız faşisti le Pen, 'Irkçı değilim, ama Türkleri, Müslümanları, Cezayirlileri, Kürtleri memleketimde istemiyorum, cok seviyorsaniz siz evinizde besleyin' diyordu. Tanıdık geldi mi, kopyala, yapıştır kavmiyetçileri. Hepiniz birbirinizin aynısınız. Sağcı, solcu farketmiyor.

AÇ BIRAKILMAKTAN DAHA BÜYÜK ZULÜM MÜ VAR?

Saddam'ın, Esat'ın  Taliban'ın  vs.,nin zulmünden değil, 'açlıktan kaçıyorlar'mış, aç bırakılmaktan daha büyük zulüm mü var, ey gafil, Allah, kimseyi  aç, muhtaç bırakmasın, sizin gibi "düşene vur"cuların eline baktırmasın.

Kavmiyetçilik neden, göç sonuçtur iliskisini kurarsanız, çözümü de bulursunuz. Hem kavmiyetçi kalayım, hem sonuç bulayım olmaz. Kavmiyetçilik içinizdeki şeytandır, onu kovun ki büyük insanlıkla buluşasınız.

YERLİ LE PEN'LER

le Pen, Türkiye'de yazlık alınca, "Siz Türklerden nefet etmez miydiniz?" sorusuna, "Ben Türkleri çok severim, ama burada, Fransa'da değil" demişti. Bizim yerli Le Pen'ler de aslında bütün insanlığı sever, ama yeter ki gözden uzak dursunlar.

'Hiç sığınmacılarla birlikte oldun mu?' Irkçılarımızın en sevdigi soru. Demek istiyorlar ki onları tanısan sen de bizim gibi ırkçı olursun.Eşim uzun süre Suriyeli çocuklara ders verdi, ben de dayanışma plt. Onları çok sevdik, keşke siz de birini tanısaydınız, belki insan olurdunuz.

Kavmiyetçilik bir toplumun kendine tapmasıdır, toplumsal narsizm ve egoizmdir. Tedavisi çok zaman alır."

(TRT)

 

Kaynak: Her Taraf



Anahtar Kelimeler: : Kavmiyetçilik insanlık tarihi boyunca

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER