Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Üçlü zirve sonrası kritik hamle: Suriyeli Bakan apar topar İran’a gitti

Dün Tahran'da gerçekleştirilen, İran, Türkiye ve Rusya liderlerinin hazır bulunduğu Suriye zirvesinin ardından, İran bugün önemli bir konuğu daha ağırlıyor.

Üçlü zirve sonrası kritik hamle: Suriyeli Bakan apar topar İran’a gitti

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri operasyonu tartışılırken dün, dünyanın gözü Tahran'da gerçekleşen Erdoğan, Reisi ve Putin zirvesindeydi.  

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üçlü zirve sonrasında yaptığı açıklamada “PKK, YPG, PYD, Fırat’ın batısında ve doğusunda terör eylemlerine devam ediyor. Suriye halkına yapılacak en büyük iyilik bölücü terör örgütünün işgal ettiği topraklardan tamamen sökülüp atılması olacaktır” ifadelerini kullandı.

Putin “Ülkenin kaderini Suriyeliler dış müdahaleler olmadan kendileri belirlemelidir” diye konuşurken, İran lideri Reisi de “Tüm yabancı güçler Suriye’den ayrılmalı” dedi.

Öte yandan İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in dün Erdoğan'a, Suriye'ye askeri bir saldırının bölgeyi istikrarsızlaştıracağını söylediği bildirilmişti. İran ve Rusya, daha önce Türkiye'nin olası operasyonuna karşı açıklamalar yapmıştı.

 

İRAN, TÜRKİYE VE SURİYE ARASINDA ARABULUCULUK YAPIYOR

Kritik zirve sonrasında Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad da dün akşam İran'a gitti.

Mikdad'ın dün yapılan görüşmelerde alınan kararlar konusunda bilgi almak için Tahran'da görüşmeler yapacağı ve İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan’la görüşeceği bildirildi.

İran basını, Suriyeli bakanın gündeminde Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine yönelik olası operasyonunun da bulunduğuna dikkat çekti.

İran bir süredir Türkiye ve Suriye arasında arabuluculuk çabalarını sürdürüyor.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan geçen ay Türkiye’yi ziyaret etmiş, ardından da Suriye lideri Beşar Esad’la görüşmüştü.

 

SURİYE’DE ASKERİ HAREKETLİLİK ARTTI

Londra merkezli Orta Doğu üzerine Arapça ve İngilizce yayın yapan Asharq Al-Awsat  gazetesi, Esad'a bağlı güçlerin Türkiye sınırına yakın bölgelere yığınak yaptığını yazmıştı.

Gazete ayrıca omurgasını terör örgütü PKK/YPG/PYD'nin oluşturduğu ve sırtını ABD'ye dayayan Suriye Demokratik Güçleri'nin bölgedeki varlığını artırmaya başladığını ve olası bir saldırıya karşı hazırlık yapmaya başladığını aktarmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER