Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

UAEA´DAN İRAN RAPORU

UAEA´nın İran´ın nükleer faaliyetleriyle ilgili hazırladığı raporda, Tahran´ın Kapsamlı Ortak Eylem Planı olarak adlandırılan nükleer anlaşmanın şartlarına riayet ettiği yer aldı.

UAEA´DAN İRAN RAPORU

30. 08. 2018 Perşembe

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA), ABD´nin nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilmesine rağmen İran´ın anlaşmanın şartlarına uymaya devam ettiğini açıkladı.

UAEA tarafından İran´ın nükleer faaliyetleriyle ilgili hazırlanan raporda, Tahran´ın Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan nükleer anlaşmanın şartlarına riayet ettiği belirtildi.

Raporda, UAEA müfettişlerinin nükleer anlaşma ve ek protokoller çerçevesinde İran´da denetlenmesi gereken tüm tesislere erişim sağladığına dikkati çekildi.

Müfettişlerin, Tahran´ın ağır su ve düşük düzeyde zenginleştirilmiş uranyum stoklarının anlaşma kapsamında belirlenen sınırlar içinde kaldığını doğruladığı kaydedildi.

İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 5 daimi üyesi (ABD, İngiltere, Çin, Fransa ve Rusya) ile Almanya arasında KOEP olarak adlandırılan nükleer anlaşma, 14 Temmuz 2015´te Avusturya´nın başkenti Viyana´da imzalanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesini İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekerek, Tahran´a tek taraflı yaptırımları 7 Ağustos´ta devreye sokmuştu.

Nükleer anlaşmanın diğer tarafları ve İran, anlaşmanın devamına yönelik görüşmeleri sürdürüyor.



Anahtar Kelimeler: UAEA İRAN RAPORU

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER