Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Twitter'da HDP saldırısı sonrası tehlikeli girişim

HDP İzmir İl Örgütü'ne yapılan saldırı sonrası tüm siyasi partiler kınama mesajları yayımlarken, Twitter'da TT'ye giren #HdpBinasıTerorYuvasıdır hashtagi akıllara bir provokasyon olabileceğini getirdi

Twitter

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne yönelik gerçekleştirilen ve Deniz Poyraz'ın öldürüldüğü saldırıya tepki göstermede siyaset tek ses oldu. AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi peş peşe saldırıyı kınadı.

TÜM ÜLKE KINADI, PEKİ BU TWEETLER NEREDEN ÇIKTI?

İktidar ve muhalefet partilerinin saldırıyı açıkça kınama mesajları Twitter'da ise karşılık bulmadı. #HdpBinasıTerorYuvasıdır hashtagi Türkiye'de Trend Topic'e (TT) girdi. Hashtagde partilerin kınama açıklamalarıyla taban tabana zıt görüşler yer aldı. Tüm ülkenin kınadığı bir saldırı hakkında Twitter'da açılan hashtag altında yapılan yorumlar ise şaşkınlık yarattı. Açılan hashtag altında atılan tweetler akıllara bir provokasyon olabileceğini getirdi. Öte yandan partiler de saldırıyı provokasyon olarak değerlendirmişti.

SİYASİLER NE DEMİŞTİ?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: İzmir'de HDP il binasında gerçekleşen saldırıyı ve cinayeti lanetliyoruz. Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır. Türkiye terörle mücadelesini ve toplumsal huzuru bozmaya çalışan provokasyonlarla mücadelesini şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürecek, kamu düzeninin bozulmasına asla müsaade etmeyecektir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: HDP binasına saldırı emri verenler, kapalı devre faaliyet içinde olanlar, alacakaranlık ortamdan nemalananlar, el ovuşturanlar, eylemin rotasını çizenler, kamçılanan toplumsal gerginliği kırılma noktasına kadar bükmeyi amaçlayanlar tespit, teşhir ve tecziye edilmelidir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın! Bakalım bu olaylar ileride hangi videonun konusu olacak. Göreceğiz hep birlikte. HDP camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı’na yönelik saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: HDP İzmir il binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, yaşanan can kaybı nedeniyle başsağlığı diliyorum. Olay tüm yönleriyle aydınlatılmalı, faillere gerekli ceza verilmeli; başta siyasiler olmak üzere herkes şiddeti besleyecek söylem ve davranışlardan vazgeçmelidir.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: HDP İzmir İl Binasına düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda katledilen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükûmetin sorumluluğundadır.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: İzmir'de HDP İl Binası'na düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. Öldürülen Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim. Şiddet kaybetmeye mahkumdur. İktidar siyasete terör gölgesi düşmemesi için acilen tedbir almalıdır.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER