Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Twitter hacklendi, Elon Musk, Bill Gates ve Barack Obama gibi ünlülerin hesapları ele geçirildi

Aralarında ABD'de Demokrat Parti başkan adayı Joe Biden, iş adamları Bill Gates, Elon Musk, şarkıcı Kanye West, eski ABD Başkanı Barack Obama ile Apple, Uber gibi şirketlerin de bulunduğu milyonlarca takipçil bazı Twitter hesapları ele geçirildi.

Twitter hacklendi, Elon Musk, Bill Gates ve Barack Obama gibi ünlülerin hesapları ele geçirildi

Akşam saatlerinde aynı anda bu hesaplardan Bitcoin ile ilgili bir dizi mesaj atıldığı görüldü. Mesajlarda bir Bitcoin hesabı paylaşılarak, buraya para gönderilmesi ve gelecek paralara göre bağış yapılacağı öne sürüldü.

Apple hesabından paylaşılan mesajda “Bitcoin’i destekliyoruz ve sizin de desteklemeniz gerektiğine inanıyoruz. Aşağıdaki hesaba göndereceğiniz her Bitcoin’in iki katı sizin hesabınıza geri yatırılacak” deniyordu.

Twitter’dan yapılan açıklamada, “Bazı kişilerin sosyal yollarla koordineli biçimde Twitter’ın iç sistemlerine erişimi olan çalışanlarımızı hedef aldığına inanıyoruz. Bu yolla aralarında teyitli hesapların da bulunduğu hesaplardan Tweet atıldığını biliyoruz. Başka ne tür kötü niyetli eylemlerde bulunmuş olabileceklerini incelemeye aldık” dendi.

Saldırının fark edilmesinden hemen sonra etkilenen hesapların kilitlendiği ve paylaşımların silindiğini belirten Twitter, tedbir amaçlı olarak çok sayıda teyitli hesaptan paylaşım yapılmasını da geçici bir süreliğine engellediklerini ifade etti. Twitter, açıklamasında bu adımın atılma gerekçesi olarak “Hoş olmasa da riskin azaltılması için gerekliydi” dedi.

Twitter çalışanlarının iç sistemlere erişiminin de sınırlandırıldığı, şirket içi soruşturmanın sürdüğü de ifade edildi.

CNBC’de yer alan bir haberde, blockchain.com’a göre, atılan Twitter mesajlarında bahsi geçen bir hesaba 12’den bitcoin gönderildiği ve bunun değerinin de 110 bin doların üzerinde olduğu belirtildi.

“Bitcon’inizi ikiye katlayın” sahteciliği, yıllardır Twitter’da dolanıp duruyor ancak kamuoyu tarafından tanınan isimlerin gerçek hesaplarının bu kadar yaygın bir şekilde ele geçirilmesi daha önce görülmüş şey değil.

Birçok kullanıcının hesabının aynı anda sorun yaşaması, bunun Twitter’ın genelini ilgilendiren bir sorun olduğu izlenimi yaratıyor.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER