Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Twitter ve Facebook´tan Hong Kong operasyonu

Sosyal medya platformları Facebook ve Twitter, Çin´i Hong Kong´ta süren protestolar konusunda dezenformasyon yapmakla suçlayarak, yüzlerce hesabı askıya aldı.

Twitter ve Facebook´tan Hong Kong operasyonu

Sosyal medya platformları Facebook ve Twitter´ın, Çin´i Hong Kong´ta süren protestolar konusunda dezenformasyon yapmakla suçlayarak, yüzlerce hesabı askıya aldığı bildirildi.

Twitter´dan yapılan açıklamada, 936 hesabın askıya alındığı belirtilerek, söz konusu dezenformasyon kampanyasının, "Hong Kong´ta siyasi anlaşmazlık oluşturmayı" amaçladığı kaydedildi.

Açıklamada, konuya ilişkin yapılan soruşturmalarda, kampanyanın Çin hükümeti tarafından desteklendiği yönünde güvenilir kanıtlar elde edildiği aktarıldı.

Twitter´ın ardından Facebook da Hong Kong´daki protestoları hedef alan sahte hesap ve sayfaların kaldırıldığını duyurdu.

Çin´e iade tasarısı
Hong Kong´da hüküm giyen veya haklarında suç isnadı olan kişilerin Çin´e, Makao Özel İdare Bölgesi´ne ve Tayvan´a iadesini kolaylaştıran yasa tasarısı, 3 Nisan´da parlamentoya sunulmuştu.

Tasarı, politik suçları kapsam dışında tutuyor ancak 7,4 milyon nüfuslu Hong Kong´da halkın büyük bölümü, insanların Çin´in yargı sistemi altında keyfi gözaltılar, adil olmayan yargı süreçleri ve hatta işkenceye maruz kalacağı kaygısını paylaşıyor.?

Muhalifler yasanın çıkması halinde bunun Çin´in Hong Kong´daki siyasi muhalifleri hedef almasıyla sonuçlanacağından endişe ediyor. ?

Hong Kong´un statü
Hong Kong, 1898´de imzalanan "kira sözleşmesiyle" uzun yıllar İngiltere hakimiyetinde kaldıktan sonra 1997´de Çin´e devredilmişti.

İmzalanan ortak deklarasyon çerçevesinde Hong Kong´a, 2047´ye kadar Çin´e sadece dış politika ve savunma gibi alanlarda bağlı kalarak "tek ülke, iki sistem" politikasıyla idari bağımsızlığını ve yapısını koruma hakkı tanınmıştı.

Kaynak: https://dogruhaber.com.tr/haber/611089-twitter-ve-facebooktan-hong-kong-operasyonu/



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER