Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TÜYAP KİTAP FUARI DEĞİL MİYDİ SAHİ? OKURLAR FUARA GİRMEK İÇİN BİRKAÇ KİTAP PARASI HARCIYOR

Bir kaç yayıncı haricinde neredeyse tüm yayıncılar aynı sorunlardan dolayı dertli...

TÜYAP KİTAP FUARI DEĞİL MİYDİ SAHİ? OKURLAR FUARA GİRMEK İÇİN BİRKAÇ KİTAP PARASI HARCIYOR

stanbul Kitap Fuarı’nı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çarşamba günü ziyaret ettim. Bu iki yılı kıyaslamak adına iyi bir tercih oldu diyebilirim. Fuar öncesinde bazı yayınevlerinin TÜYAP’a katılmama kararı alması, stand ücretleri konusu, giriş ücretleri derken 38. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı yine tartışmalarla başladı. Fuarda pek çok yayınevi yetkilisi, görevlisi ve yazarlarla konuşma fırsatı bulurken, onların fuara dair değerlendirmelerini dinledim. Bir kaç yayıncı haricinde neredeyse tüm yayıncılar aynı sorunların altını çizdi.

Öncelikle şu ana kadar geçen sürede fuara olan ilgi geçtiğimiz yıllara göre az ve haliyle yayıncıların canını sıkıyor. Bu durum özellikle butik yayıncılar için fuarı daha sıkıntılı hale getiriyor. Fuara katılımın düşük olmasındaki en büyük etken ise giriş ücretleri olarak görülüyor ancak sadece giriş ücretleri değil, kitap fiyatları ve fuar alanına ulaşımın zorluğu da en çok dikkat çeken konular arasında yer alıyor. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu yıl ilk defa uygulamaya koyduğu iki ara tatil uygulaması okulların takvimleriyle fuar takviminin çakışmasına neden oldu. Bunun sonucu olarak öğrencilerin katılımlarında da bir azalma gözleniyor.

Tabii ki bu fuarda yayıncıları ve yazarları en çok mutlu eden şey okurlarla bir araya gelebilmek ve onlarla doğrudan diyalog kurabilmek.

İşte yayınevlerinden yetkililerin, görevlilerin ve yazarların fuara dair görüşleri...

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER