Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Tutuklu gazeteciler 4 ay sonra hâkim karşısına çıkıyor

MİT mensubunun cenazesini haberleştirildikleri’ için yargılanan 6’sı tutuklu 8 gazetecinin davası bugün görülecek

Tutuklu gazeteciler 4 ay sonra hâkim karşısına çıkıyor

MİT mensubunun cenazesini haberleştirildikleri’ gerekçesiyle yargılanan 6’sı tutuklu 7 gazeteci hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün Çağlayan’daki İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da görülecek.

Odatv’den Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Hülya Kılınç, Yeniçağ’dan Murat Ağırel, Yeni Yaşam’dan Ferhat Çelik ile Aydın Keser 4 aydır Silivri Cezaevi’nde tutuluyor. BirGün yazarı Erk Acarer hakkında ise yakalama kararı çıkartılmıştı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, duruşma öncesi yaptığı açıklamada “gazeteciliğin suç olmadığını, topluma gözdağı vermek için gazetecilerin tutuklandığına” dikkat çekti. Açıklamada “Bu son olayda olduğu gibi ne yazık ki, yıllardır toplumu susturmak için gazeteciden suçlu yaratılmaya çalışılıyor.

Gazetecilik suç değildir. Halkın bilmesi istenmeyen her haberin terör ya da casusluk faaliyeti olarak gösterilmeye çalışılmasından artık vazgeçilmesini istiyoruz. Ülkede demokrasinin yeşermesi ve barışın sağlanabilmesi için cezaevinde bulunan 84 gazetecinin bir an önce serbest bırakılması gereğine inanıyoruz” dendi.

ARTI Gerçek muhabiri Rıfat Doğan, 25 kişinin hayatını kaybettiği Çorlu tren katliamı duruşmasında çektiği görüntüler nedeniyle dün ilk kez hâkim karşısına çıktı. Tekirdağ Çorlu 4. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşma 8 Aralık’a ertelendi.

Rıfat Doğad duruşma sonrası, “Çorlu Tren Katliamı ülkede yaşanan en büyük katliamlarından biri olarak tarihe geçti. Ben de burada gazetecilik sorumluluğu açısından ailelerin ilk duruşmada yaşadığı sıkıntıyı başka birinin çektiği görüntüler üzerinden dışarıya aktardım. Bu gazetecilik mesleğinin bir gereğiydi ben de bunu yerine getirdim” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER