Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye'yi Almanya'ya benzeten Yeneroğlu'na tepki

Mustafa Yeneroğlu, Almanya'da Mevlana Camii'ne yapılan polis baskınıyla ilgili değerlendirmelerden hareketle, Türkiye'nin 'kimlikçi şovenizm' politikası ile yurt dışında yaşayan vatandaşlarına ciddi zarar verdiğini iddia etti.

Türkiye

DEVA Hukuk Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Türkiye'nin 'kimlikçi şovenizm' politikası ile yurt dışında yaşayan vatandaşlarına ciddi zarar verdiğini iddia etti.

Sosyal medya hesabından bir dizi paylaşımda bulunan Yeneroğlu, "Türkiye bugün siyasal literatürde geçerli tanımıyla aşırı sağcı popülizm ile Avrupa'da eleştirdiği aşırı sağcı popülist hareketlerden farkı kalmamıştır. Orban Macaristan'da, AfD Almanya'da hangi söylemleri kullanıyorsa, Türkiye'de iktidar aynısı yapıyor ve baskıyla uyguluyor" ifadelerini kullandı.

Twitter'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Berlin'deki Mevlana Camii'nde gerçekleştirilen polis baskınına ilişkin tepki koyan açıklamasını paylaşarak, "Sn Cumhurbaşkanına Berlin'de Mevlana Camisine yönelik orantısız, dolayısıyla hukuksuz polis baskını sebebiyle ortaya koyduğu tepki için teşekkür ederim." ifadelerini kullanan Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paylaşımının üzerine yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

“Sözünün itibarı kalmamıştır çünkü Avrupa ülkelerinden beklediği hukuk devleti ve çoğulcu toplum modeli konusunda kendisi tersini yapmaktadır. Ülkesinde temel insan haklarını ezen, toplumu kutuplaştıran ve kendisine tabi olmayanları düşmanlaştıran bir anlayışın sözünün gücü olmaz.

Türkiye bugün siyasal literatürde geçerli tanımıyla aşırı sağcı popülizm ile Avrupa'da eleştirdiği aşırı sağcı popülist hareketlerden farkı kalmamıştır. Orban Macaristan'da, AfD Almanya'da hangi söylemleri kullanıyorsa, Türkiye'de iktidar aynısı yapıyor ve baskıyla uyguluyor.”

Yeneroğlu'na tepkiler

Deva Parti'li Yeneroğlu'nun söz konusu paylaşımları üzerine vatandaşlar sosyal medyadan tepkili paylaşımlarda bulundu. Yeneroğlu'na soru ve eleştiri yönelten paylaşımlardan bazıları şöyle;

yeneroğlu-133835

Screenshot_20201026-133935_1

YENEROĞLU-133935 (1)



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER