Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye’ye IMF’den iflas Fitch’den dolar kuru uyarısı

Türkiye’ye uluslararası iki önemli kuruluştan uyarı yapıldı. IMF gelişmekte olan ülkelere iflas uyarısında bulunurken Fitch’ten Türkiye’ye dolar kuru uyarısı geldi.

Türkiye’ye IMF’den iflas Fitch’den dolar kuru uyarısı

Dolar kuru haftalardır 6.85 liraya demir atmışken haftanın son işlem gününde 6.85 lira bandından kurtularak 6.88 lira seviyelerine kadar tırmandı. Kur haftayı 6.86 seviyelerinde kapatırken Türkiye’ye IMF ve Fitch’den uyarı geldi.

"DURUM YÖNETİLEMEZ HALE GELEBİLİR"

Uluslararsı Para Fonu (IMF) gelişmekte olan ülkelerle ilgili bir iflas tehlikesinden söz ederken durumla ilgili bir rapor yayınlandı. Yayınlanan raporda koronavirüs salgınının meydana getirdiği olumsuz şartların hafiflediği fakat şirket iflaslarının risk oluşturduğu belirtildi.

Gelişmekte ülkeler içinde yer alan Türkiye için de geçerli olan raporda "Yüksek borç seviyeleri, bazı borçlular için yönetilemez hale gelebilir ve iflaslardan kaynaklanan kayıplar bazı ülkelerde bankaların direncini test edebilir" ifadeleriyle durum tespiti yapıldı

FİTCH’TEN DOLAR UYARISI

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye özelinde dolar rezervleriyle ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı. Fitch, yayınladığı raporda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dolar ve altın dahil rezervlerinin 2019 sonundaki 106 milyar dolarlık seviyeden 26 Haziran itibarıyla 90 milyar dolara düştüğünün altı çizildi.

Raporda, Swap hariç rezervin 87 milyar dolardan 33 milyar dolara düştüğü de belirtilirken rezervlerdeki erimenin ekonominin kırılganlığını artırdığı yorumu yapıldı

DOLAR KURU GÜNCEL FİYATI

Uzun zamandır 6.85 lira barajına takıldığı gözlemlenen dolar kuru gelen son veriler ve açıklamalardan sonra 6.88 lira seviyesine kadar tırmandı. Dolar kuru haftayı 6.86 seviyesinde kapattı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER