Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye'nin son Şam Büyükelçisi Ömer Önhon: Suriye politikasında yeni bir döneme mi girildi?

Bu süreç ilerleyebilir de, her an sonu da gelebilir"

Türkiye

Türkiye'nin son Suriye Büyükelçisi Ömer Önhon, Türkiye'nin sınır hattından itibaren Suriye topraklarının içinde 30 km derinliğe inen bir alanda güvenli bölge oluşturmak istediğini belirterek, "Sınır ötesi operasyonlarda bu yolda önemli mesafe kat edildi ama amaca tam olarak ulaşılamadı. Oluşturulması öngörülen bölge hem enden, hem boydan kısa kaldı. YPG, bölgede halen mevcut. Türkiye, bu durumu, ABD ve Rusya’nın sözlerini tutmamasına bağlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarım kalan işin tamamlanması amacıyla yeni bir harekat yapılacağının mesajını vereli üç ay kadar oldu ama beklenen harekat bugün itibarıyla gerçekleşmedi.

Bunun nedenlerinden biri, birbiriyle didişip savaşanlar dahil tüm aktörlerin (Rusya, ABD, Esad rejimi, İran, Arap ülkeleri) Türkiye’nin yeni bir askeri harekat yapmasına karşı olmalarıdır." diye yazdı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Soçi dönüşü gazetecilere yaptığı, "Türkiye ve Suriye istihbarat kuruluşları çalışma yürütüyor" açıklamasına işaret eden Önhon, "İki ülke arasındaki temaslarda Rusya’nın arabuluculuk yaptığını, pazarlıklara dahil olduğunu ve ele alınan konuların Suriye’yle sınırlı olmadığını düşünüyorum.

Daha çok başlarında da olsa, sonu gelse de gelmese de, iki ülke arasında halihazırda bir “süreç” işlemektedir. Ama bu çok zor bir süreçtir. Denklemde iç ve dış pek çok faktör bulunmaktadır, pek çok mesele vardır ve her meselenin çözümü de yeni bir mesele doğurmaya gebedir. Dolayısıyla, bu süreç ilerleyebilir de, her an sonu da gelebilir." ifadelerini kullandı.

 

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz