Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye'nin değişik Cezaevlerinden Çıra Yayınları'na Gelen Mektuplar

Mektupların çokluğu, isteklerin ağır sorumluluğu ve çare arayışlarını da gerektiriyor.

Türkiye

Değişik davalardan cezaevlerine düşen mahkumlar, cezaevlerinin zor şartlarından bozulan pskolojilerini rehabilite etme bağlamından daha çok okumaya kendilerini vererek, ruhen dinç ve diri kalmaya çalıştıklarını ifade ediyorlar.  Yayınevimze (Çıra Yayınları) gelen 100'lerce mektubta bu ifadeleri okuyoruz. Bu mektuplar sadece bizim yayınevimze gelmediğini kısa bir soruşturma sonucunda öğrenmiş bulunuyoruz. Bir deyim ve gelenek haline gelen  Medreseyi Yusufiye daha çok maneviyata yönelen ve bu olayın yani mahkümiyetin ilk kez kendilerinin karşılaştıkları bir durum olmadığını Allah'ın seçkin kulları peygamberlerin dahi başına gelen bir hal olduğunu hatırlatma babından söylenmektedir.

Cezaevlerindeki bu kitap okuma hali,bir adları da "ıslahevleri" olan bu mekanların en olumlu yanı diyebiliriz, bu olumluluk hem mahkumların kendileri hem aileleri hem de toplum ve devlet için olduğudur. Cezaevlerindeki bu uzun zamanları insanlar okuyarak ve spor yaparak geçiriyorlarsa birgün cezaları bittiğinde evlerine döndüklerinde gerçekten olgunlaşmış birer insan olarak hem ailelerine hem de topluma daha faydalı insanlar olacaklardır. Her birimiz çevremizde bu vasıflarla cezaevlerinden çıkan insanlarla karşılaşmışdır. bizim okuyucularımızdan bu bağlamdan bir duyarlılık olarak bu insanlara katı verebilirler mi diye bir çağrımız olacak. cezaevlerindeki bu kitap istekleri artık bizim şartlarımızı zorlayacak bir duruma gelmiştir.

İnsanımızın daha olgunlaşmış, kendine ve topluma faydalı insan olarak kazanmak istiyorsak biz ve bizim gibi yayıevleriyle dayanışmaya girebilirsiniz. Gelen mektuplardan hemen hemen istisnasız istenen kitaplar ücretsiz ve kargo masrafını da biz karşılıyoruz. Cezaevlerine PTT kargodan başka bir kargo kabul edilmiyor. Bu dayanışma şeffaf bir şekilde yapılabilir, biz yayınevleri olarak gücümüz dahilindeki fedakarlıkları yapabiliriz. Yukarıda da ifade ettiğim gibi istekler bizim gücümüzü aşıyor, muhakkak bir dayanışmayı gerektiriyor. Biz halimizi siz değerli kardeşlerimize ilettik takdir sizlerin. Selam ve dua ile.. 

 

HaberMerkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER