Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye’nin ABD’deki Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, yenilikçi hareket ile ABD arasında köprü olmuş!

Geçtiğimiz günlerde İsrail’in bir düşünce kuruluşu için kaleme aldığı makalede “ortak tehdit” olarak İran’ı ima eden ve kamuoyunda tepki çeken Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Hasan Murat Mercan’a dair yeni bilgilere ulaşıldı.

Türkiye’nin ABD’deki Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, yenilikçi hareket ile ABD arasında köprü olmuş!

Geçtiğimiz günlerde İsrail’in bir düşünce kuruluşu için kaleme aldığı makalede “ortak tehdit” olarak İran’ı ima eden ve kamuoyunda tepki çeken Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Hasan Murat Mercan’a dair yeni bilgilere ulaşıldı.

Gazeteci Aytunç Erkin, aynı zamanda Ak Parti kurucularından olan Hasan Murat Mercan’ın Bilkent Üniversitesi’nde akademisyen olduğu 1990’lı yıllarda ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi Morton Abramowitz ile Milli Görüş’ten kopmak isteyen yenilikçi hareket arasındaki görüşmelerde yer aldığını ve bir nevi köprü konumunda olduğunu kaydetti.

Mercan’ın aynı dönemde Abdullah Gül’ün başkanı olduğu bir strateji merkezinde etkin bir görevi olduğu bilgisini de veren Erkin, ‘Murat Mercan, 1994'ten bu yana ABD'yle iyi ilişkiler kurmuş bir isim! AKP'nin kuruluşunda ve sonrasında da önemli isimlerle yapılan görüşmelerde var’ ifadelerine yer verdi.

Yenilikçi hareket, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Milli Görüş içinde Erbakan Hoca’ya karşı bayrak kaldıranlara verilen isim. Yenilikçi hareketin temel tezi, küresel sistemle uzlaşarak yol alınması gerektiği yönündeydi. Abdullah Gül, o dönemde Erbakan Hoca’nın anti emperyalist ve anti siyonist duruşunu ‘batıya at gözlüğüyle bakmak’ diyerek küçümsüyordu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER