Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye´nin dört önemli ana sorunu nelerdir? - 1

Reşat Nuri EROL - 19. 08. 2018 Pazar

Türkiye´nin dört önemli ana sorunu nelerdir? - 1

19. 08. 2018 Pazar

Evet?

Bizler Türkiye´nin ana sorunları ile ilgili olarak yeteri kadar gerekli detayları da içeren teşhis ve tedavi, çare ve çözüm yazılarımızı yazmaya devam ediyoruz?

İlgili yöneticiler de inatla görmemezlikten gelmeye devam ediyorlar?

Demek ki görevleri buymuş; ?summun-bukmun-umyun? (sağır-dilsiz-kör) olmak!

Neyse?

Biz söz verdiğimiz üzere, kaldığımız yerden devam edelim?

Dediğimiz neydi?

?Gelecek yazılarımızda bu dört sorun ve çözümleri üzerinde duralım, inşallah?

  1. TÜRKİYE´NİN DÖRT SORUNU
  2. TÜRKİYE´DE DÖRT SORUNUN ÇÖZÜMÜ?.

Evet?

Türkiye´nin bugün dört önemli ve çözüm bekleyen sorunu vardır.

1

Yap-işlet-devret modeli ile yapılan yatırımlar bugün sorun olmaya başlamıştır.

Garantili yap-işlet-devret modelinin bugün ülkemize ne yükler yüklediğini biz değil, bir gazetenin (Sözcü gazetesinin) bir yazarı çok net ve açık bir dille anlatmıştır. Garanti kâr sağlamak faizdir. Onun da mahvedeceği Kur´an´da açıkça bildirilmiştir.

 

Yap-işlet-devret modelinin başka bir zararı, dışarıdan emek değil sermaye gelmektedir. Emek ise yurt içi sermayede kullanılmaktadır. Halk daha fazla ücret görünce işini gücünü bırakarak onlara işçilik yapmaktadır. Yatırım durunca köyler boşalmış, kasabalardaki dükkânlar kapanmış, kentlerdeki fabrikalar iflas etmiş ve iç tüketimi karşılayacak üretim olmamıştır. Bugünkü Türkiye´nin durumu budur.

Oysa yapılacak iş; yap-işlet modelinde yurt içi emek değil de yurt dışı emek istihdam edilmeli idi. Bunu sağlamak için de yabancı işçilere imkânlar tanımak ve onları Türkiye´ye taşımak olmalıydı. Uyarılarımıza rağmen yabancı işçinin Türkiye´ye girmesini engelleme siyasetine gidilmiştir. Daha önce eski Sovyetler, sonra Iraklılar, daha sonra Suriyeliler Türkiye´ye iltica etmiş ve bu sayede Türkiye şimdiye kadar nefes almıştır. Olan olmuştur.

Şimdi bu sorunu nasıl çözeceğimiz üzerinde durmalıyız.

Bu haftaki ikinci makalemizde bunun çözümünü sizlere arz edeceğiz. Onlar nasılsa okumuyorlar ve kör-dilsiz-sağır olmaya devam ediyorlar. Bizler, siz değerli okuyucularımızı Kur´an´ın çözümlerinden haberdar etmek istiyoruz.

 

2

Dış borç sorunu ikinci büyük sorundur.

Türkiye 1950´den beri borçlanmakta ve borcunu artırmaktadır. Borcunu borçla ödemektedir. Osmanlı İmparatorluğu´nu borçlandırarak yıktılar. Borç verdiler, verdiler ve sonunda ödeyemeyince ?Duyun-u Umumiye? kurup devletin gelirlerine haciz koydular. Sonunda imparatorluk yıkıldı. Türkiye o borçları ancak 1950´de bitirdi. O zaman da Demokrat Parti´yi iktidar ettiler ve Türkiye´yi borçlandırmaya başladılar. Şimdi can boğaza dayanmıştır. Gerekli tedbirler alınmazsa Duyun-u Umumiye benzeri kurumlar oluşacak ve Cumhuriyet´e de son verilecektir. Her şeyden önce Türkiye çok zengin bir ülkedir. Gerekli tedbirleri aldıktan sonra iki yıl içinde borçları sıfırlar. Bunun nasıl olacağını bu haftaki ikinci makalemizde anlatacağız. AK Parti sağırlığını sürdürürse, beklenen Osmanlıların akıbetidir. AK Parti´nin bu hallere düşmesinden biz rahatsız oluyoruz, onlar ise derin uykudalar, «Uyan derin uykudan uyan» seslerini işitecek kulakları maalesef yok!

Türkiye´nin iki ana sorunu özetle böyle. Diğer iki ana sorun da şöyle:

3 / Enflasyon ülkemizin üçüncü sorunudur.

4 / Dördüncü sorun Türkiye´nin ekonomik kriz ile karşı karşıya gelmesidir.

Gelecek yazımızda Türkiye´nin bu iki önemli sorunu üzerinde de duralım, inşallah?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz