Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye'den yeni NAVTEX! Dikkat çeken Lozan mesajı

Türkiye, Ege Denizi'nde yeni NAVTEX ilanı yayımlandı. Mesajda, Sakız Adası'nın 1923 Lozan Antlaşması ile belirlenen gayri askeri statüsünün ihlal edildiğine yer verildi.

Türkiye

Türkiye'nin yeni NAVTEX ilanında, Sakız Adası'nın 1923 Lozan Antlaşması ile belirlenen gayri askeri statüsünün ihlal edildiğinin açıklanması dikkat çekti.

Türkiye, İzmir istasyonundan yayınladığı NAVTEX'te 1923 Lozan Antlaşması çerçevesinde Sakız Adası'nın gayri askeri statüsünün bozulduğunu ilan etti. Yunanistan, 1960 yılından bu yana adaları gayri askeri statüde olması gereken adaları silahlandırıyordu. Türkiye, adaların silahsızlandırılması için Atina'ya çağrılarda bulunuyordu.

İzmir NAVTEX İstasyonundan yapılan duyuru şu şekilde:

Seyhidda denizcilere bildiri numarası: 1149/20 Ege Denizi

1. LA08-206/20 numaralı NAVTEX ile Sakız Adasının 1923 Lozan Barış Antlaşması ile belirlenen gayri askeri statüsü ihlal edilmiştir. 

2. Bu bildiri 16 Eylül 20 saat 0001Z'da yürürlükten kaldırılacaktır.Advertisement

NAVTEX nedir?

NAVTEX bir denizcilik terimi olup bir elektronik cihazdır. NAVTEX, uluslararası orta frekansta gemilere olası tehlike, emniyet ve hava raporları ve uyarılarını otomatik olarak yazılı bir şekilde veren haberleşme sistemi. Cihaz, kıyıdan 740 km uzaklıkta tek yönlü yayın yapan kıyı istasyonundan otomatik olarak veri alır. Navtex paylaşımlarıyla seyir halindeki gemiler bilgilendiriliyor; tehlike ya da risklere karşı uyarılıyor. Kazalar, meteorolojik tahminler, arama kurtarma faaliyetleri gibi durumlar hakkında mesajlar veriliyor. Mesajlar, Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi tarafından yayımlanırken, gemiler bunları Navtex cihazlarıyla algılayıp haberdar oluyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER