Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye'den sonra Rusya! Avrupa Rusya'ya yaptırımı konuştu

Türkiye'ye yaptırımların konuşulduğu son Avrupa Birliği toplantısının ardından bu kez AB dışişleri bakanları Rusya'ya yaptırım gündemiyle toplandı.

Türkiye

Aralık ayında toplanan Avrupa Birliği Liderler toplantısında Doğu Akdeniz'deki gerilim nedeniyle Türkiye'ye yaptırım masaya yatırılmasının ardından bu kez AB dışişleri bakanları Rusya'ya yaptırımı konuştu. 

RUSYA'YA YAPTIRIM MASADA

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in başkanlığında bir araya gelen AB ülkelerinin dışişleri bakanları yoğun bir gündem çerçevesinde toplandı. Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın tutuklanması nedeniyle Rusya'ya yaptırımın konuşulduğu toplantıda, Navalnıy ve destekçilerinin tutuklanmasında insan hakları ihlalleri bulunduğu gerekçesiyle bazı Rus yetkililere yaptırım kararı alınması bekleniyor.

MYANMAR'A DA YAPTIRIM GELİYOR

Bakanlar ayrıca, ordunun darbe yaptığı Myanmar’daki bazı askeri yetkililere de yaptırım kararı alacak. Venezuela’da aralık ayında yapılan ve AB’nin adil olmadığı gerekçesiyle sonucunu tanımadığı meclis seçimlerdeki rolleri nedeniyle bazı seçim görevlilerine, ayrıca insan hakları ihlalleri gerekçesiyle bazı Venezuelalı yetkililere yaptırım uygulanması kararlaştırılacak



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER