Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye'den Afganistan için önemli mesaj

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan'daki Kabil Hamid Karzai Havalimanı'nın işletilmesi ile ilgili Katar ile mutabık olduklarını söylerken Taliban ile ilgili önemli bir mesaj verdi.

Türkiye

Türkiye - Katar Yüksek Stratejik Komite Yedinci Toplantısı'nın dışişleri bakanları düzeyindeki hazırlık toplantısı kapsamında Doha'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ortak basın toplantısı düzenledi.

'KENDİ ARAMIZDA MUTABIKIZ'

Afganistan'daki Kabil Hamid Karzai Havalimanı'nın Katar ile birlikte yönetilmesi konusuna değinen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

''Katar'la birlikte Afganistan'daki havaalanlarının açık tutulması için neler yapabiliriz konuşuyoruz, birlikte havaalanlarını işletebilir miyiz diye. Kendi aramızda bu konuda mutabıkız, birlikte hareket edeceğiz. Tabii bunun bir de Afganistan tarafı var. Taliban'la da bu konuların iyi müzakere edilmesi gerekiyor. Taliban'ın da bu konuda fikrinin, düşüncesinin net olması gerekiyor ki biz Katar'la birlikte bu konuda Afganistan'a katkı verebilirim. Gördüğünüz gibi insani durumdan ekonomik duruma kadar ve havaalanına kadar kardeş Katar'la iş birliğimiz devam ediyor.''



Anahtar Kelimeler: Türkiye' Afganistan önemli mesaj

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER