Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye´den Süleymaniye´ye ilk uçak seferi gerçekleşti

Türkiye´den Irak´ın Süleymaniye kentine ilk uçak seferinin gerçekleştirildiği duyuruldu.

Türkiye´den Süleymaniye´ye ilk uçak seferi gerçekleşti

Irak Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Ali Halil İbrahim yaptığı yazılı açıklamada, Türk Hava Yolları´nın (THY) Uluslararası Süleymaniye Havalimanı´na ilk seferini gerçekleştirdiğini belirtti.

THY´ye ait uçağın Atatürk Havalimanı´ndan Süleymaniye Havalimanı´na indiğini ifade eden İbrahim, ilerleyen günlerde Irak Hava Yolları uçaklarının da Süleymaniye´den İstanbul´a seferler düzenleyeceğini kaydetti.

Irak merkezi hükümeti ve uluslararası toplumun tüm itirazlarına rağmen eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül 2017´de gayrimeşru referandum düzenledi. Bunun üzerine Irak Meclisi de olağanüstü oturum düzenleyerek, IKBY´nin sınır, baraj ve havalimanlarını Bağdat´a teslim etmesi yönünde karar çıkardı.

IKBY´nin söz konusu kararları ve yaptırımları reddetmesi üzerine Irak merkezi hükümeti, 29 Eylül 2017´de Erbil ve Süleymaniye havalimanlarındaki uluslararası uçak seferlerini askıya almıştı.

Süleymaniye´ye 29 Eylül 2017´de uçuş yasağının getirildiğini hatırlatan Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan daha önce yaptığı açıklamada 25 Ocak itibarıyla bu yasağın kaldırılacağını, THY tarafından İstanbul-Süleymaniye hattında haftalık 7 sefer yapılacak şekilde uçuşların yeniden başlayacağını bildirmişti. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER