Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TÜRKİYE´DEN MACRON´UN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un Balkanlar´a yönelik ifadeleri için "Balkanlar´ı bir nüfuz alanı olarak gören bu anlayışı yapıcı bulmuyoruz." dedi.

TÜRKİYE´DEN MACRON´UN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

 Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un, Avrupa Parlamentosunda yaptığı konuşmada Balkanlar´a atıfla Türkiye´ye ilişkin yorumu hakkındaki soruya yazılı açıklamayla yanıt verdi. 

Aksoy, açıklamasında, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa Parlamentosunda, geçen yıl yaptığı bir konuşmadaki gibi Balkanlar´ın AB, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında bir rekabet alanı olduğuna dair ifadeler kullanmıştır. Balkanlar´ı bir nüfuz alanı olarak gören bu anlayışı yapıcı bulmuyoruz." ifadelerini yer verdi.

Türkiye´nin de bir Balkan ülkesi olduğuna işaret eden Aksoy, ?Türkiye´nin bu bölgedeki hedefi ve önceliği, geçmişte olduğu gibi bugün de barış, istikrar ve sürdürülebilir kalkınmanın muhafazası ve güçlendirilmesidir. Bu amaçla tüm bölge ülkelerinin Avrupa ve Avrupa-Atlantik kurumlarına üyeliklerini desteklemeyi sürdürüyoruz.? değerlendirmesinde bulundu.

"Fransa´nın Türkiye kadar katkıda bulunmasını temenni ediyoruz"

Aksoy, Fransa´ya, Türkiye´yi anlama çağrısı yaparak, şunları kaydetti:

"Balkanlar´daki dostlarımızın AB ve NATO ile bütünleşme çabalarına Fransa´nın da en azından Türkiye kadar katkıda bulunmasını samimiyetle temenni ediyoruz. Bu çerçevede, Fransa´ya, ülkemizin Balkanlar´ın istikrarına katkısına yönelik faaliyetlerini iyi anlamaya gayret etmesini tavsiye ediyoruz."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER