Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TÜRKİYE´DEN BM´DE İDLİB İÇİN ATEŞKES ÇAĞRISI

Türkiye´nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu BM Güvenlik Konseyinde İdlib´de bütün askeri operasyonlara son verilmesi ve ateşkes çağrısı yaptı.

TÜRKİYE´DEN BM´DE İDLİB İÇİN ATEŞKES ÇAĞRISI

Türkiye´nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, BM Güvenlik Konseyinde (BMGK) İdlib´de bütün askeri operasyonlara son verilmesi ve ateşkes çağrısında bulundu. 

Sinirlioğlu, Rusya´nın talebi üzerine toplanan BMGK´de, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´nin Tahran´da yaptığı zirvenin sonuçları hakkında üye ülkeleri bilgilendirdi. 

Astana görüşmelerinin Suriye´de şiddeti azaltmak ve siyasi sürece hız kazandırmak için yapıldığını hatırlatan Sinirlioğlu, Tahran zirvesinde de İdlib konusunun öne çıktığını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Tahran´da ateşkes çağrısı yaptığını hatırlatan Sinirlioğlu, İdlib´de bütün askeri operasyonlara son verilmesi ve ateşkes çağrısını yineledi. 

Sinirlioğlu, ´´Ateşkes çağrımız tüm askeri operasyonları kapsıyor ve Türkiye bu yönde çalışmalarını sürdürecek. Uluslararası toplumu da sesli ve aktif olarak çabalarımızı desteklemeye davet ediyoruz.´´ dedi. 

Feridun Sinirlioğlu, ´´İdlib´de askeri operasyonlar hiç şüphesiz insani felakete neden olur, mülteci akını başlatır, Türkiye ve Avrupa ve ötesinde muazzam güvenlik riskleri oluşturur.´´ uyarısında bulundu. 

Türkiye´nin 3,5 milyonla dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğunu hatırlatan Sinirlioğlu, ´´Ama şununla da yüzleşelim uzun süre önce kapasitemizin üst sınırına ulaştık.´´ diye konuştu.

İdlib´de milyonlarca masum insanın hayatının tehlikeye atılmasına müsaade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Sinirlioğlu, ´´Bu uluslararası toplumun ortak görevi. Bugün İdlib´de bizi endişeyle izleyenler terörist değil, 3,5 milyon sivil ve bunun 1 milyonu çocuk. Onları hayal kırıklığına uğratamayız.´´ ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER