Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TÜRKİYE´DEN ABD´YE SON UYARI

ABD´li mevkidaşı Kerry´ye "Güvenli bölgeyi beraber yapalım" diye teklif götüren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ya beraber yapalım ya da başımızın çaresine bakarız. Oldu bittiye izin vermeyiz.

TÜRKİYE´DEN ABD´YE SON UYARI

TÜRKİYE´DEN ABD´YE SON UYARI

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun 26 Haziran tarihinde ABD´li mevkidaşıyla yaptığı telefon görüşmesinde, Washington yönetimini "bölgede yaşanan gelişmelere daha fazla seyirci kalınamayacağı yönünde uyardığı" öğrenildi.

ENDİŞELERİMİZİ DİKKATE ALIN

Bu doğrultuda, Çavuşoğlu´nun PYD´nin bölgede Kürt koridoru oluşturma çabalarının Türkiye´nin ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, " Türkiye´nin bir oldu-bittiye izin vermeyecektir. Bölgede bir an önce güvenli bölge oluşturulmalı. Bunu beraber yapalım. Ya da biz başımızın çaresine bakarız. Endişelerimizi dikkate almalısınız" değerlendirmelerini yaptığı bildirildi.

KERRY´Yİ SON KEZ UYARDI

Ankara ile Washington arasındaki diplomasi trafiği kesintisiz olarak sürse de, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ABD´li mevkidaşı Kerry arasında geçtiğimiz cuma günü gerçekleşen telefon görüşmesinde Ankara adeta son uyarısını yaptı. Bu doğrultuda, Çavuşoğlu Kerry´e Türkiye´nin Suriye´nin kuzeyinde PYD tarafından oluşturulmaya çalışılan Kürt koridorunun Türkiye´nin "ulusal güvenliği" için tehdit oluşturduğunu gerekçeleriyle anlattı. 



Anahtar Kelimeler: TÜRKİYE UYARI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER