Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye´de bilgisayara talep azalıyor

Türkiye´de bilgisayar talebinde 2012 yılından itibaren düşüş görülürken, geçen yılın ocak-ekim döneminde de bu trend devam etti ve satışlar 890 bine geriledi.

Türkiye´de bilgisayara talep azalıyor

Araştırma kuruluşu GFK Türkiye tarafından bilgisayar pazarına yönelik yapılan "Türkiye´de Bilgisayar Pazarı Araştırması"na göre, ülkede bilgi teknolojileri ürünlerinin ana gruplarından olan bilgisayar satışları son 6 yılda düşüş gösterdi. 

2016 yılında 1,2 milyon adet olan bilgisayar satış rakamı geçen yılın ocak-ekim döneminde 890 bin adet olarak belirlendi. Bu dönemde 725 bin diz üstü, 165 bin de masaüstü bilgisayar satıldı.

Bilgisayar satışlarının 2017 sonu itibariyle 1 milyon adet civarında olacağı öngörülürken, perakende satışların 11 yıl önceki (2006´da 1,3 milyon adet) seviyenin altına düşmesi dikkati çekti.

GFK´nın 26 ilde 15 yaş ve üstü bin 100 hanede gerçekleştirdiği araştırmaya katılan tüketicilerin yüzde 93´ü diz üstü bilgisayar satın almayı düşünmediğini belirtirken, bu grubun yüzde 43´ü bilgisayar ihtiyacı olmadığını, yüzde 28´i bütçesinin kısıtlı olduğunu, yüzde 14´ü akıllı telefonlarının ihtiyaçlarını karşıladığını, yüzde 8´i de bilgisayar ve internet kullanmayı bilmediğini kaydetti.

Oyun bilgisayarlarına ilgi artıyor

Bilgisayar satışlarındaki daralmaya karşın geçen yılın 10 ayında diz üstü oyun bilgisayarı segmentindeki satışlarda adet bazında 2016´nın aynı dönemine kıyasla yüzde 25 büyüme görüldü.

Bu yılın 10 aylık döneminde dünya genelinde 3 milyonu bulan diz üstü oyun bilgisayarı satışı, Türkiye´de 90 bin adet olarak gerçekleşti. Söz konusu satışlardaki artışta genç nüfusun talebi etkili oldu

 


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER