Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye üzerine bir fotoğraf okuması.. – Sağda dördüncü kıza ne oldu?

Kıyafeti nedeniyle bir kimsenin okulda eğitim hakkını, hastanede sağlık - muayene hakkını, kışlada oğlunun yemin törenini izleme hakkını elinden almakta tereddüt etmeyen zihniyet bugün öldü mü zannediyorsunuz? Fırsat bekliyorlar.

Türkiye üzerine bir fotoğraf okuması.. – Sağda dördüncü kıza ne oldu?

Fatih Talu @agahemin, sosyal medya hesabından 1952’de basılan 5 TL’lerin üzerine konulan “fındık toplayan kızlar” fotoğrafından silinen dördündü kızın üzerinden bir rejim okuması gerçekleştiriyor:

“Sene 1952. "Fındık Toplayan Kızlar" fotoğrafı, kağıt 5 Lira’nın üzerine basılır… Sağdaki dördüncü kız okus pokus... Neden acaba?

1970 yılına kadar tedavülde kalan para 1978 yılında zaman aşımına uğruyor. Ama bir kadının nasıl giyinmesi gerektiğine karar verme hakkını kendinde bulan zihniyet tedavülden kalkmıyor.

Kıyafeti nedeniyle bir kimsenin okulda eğitim hakkını, hastanede sağlık - muayene hakkını, kışlada oğlunun yemin törenini izleme hakkını elinden almakta tereddüt etmeyen zihniyet bugün öldü mü zannediyorsunuz? Fırsat bekliyorlar.

Fırsat geldi zannettikleri için 15 Temmuz gecesi evlerinin balkonundan tankları, F16'ları alkışladılar. Fırsat kaçtı diye de darbe teşebbüsünün başarısızlığına kahrolup darbeye tiyatro dediler.

Fırsat bekleyenlerden haberdar olanlar sokaktaydı işte 15 Temmuz'da. Biliyoruz o gece sınırda bekleyen Şebbihalar kadar iştahla beklediklerini.

5 TL'den uçurdukları kafa gibi kesecekleri kafalar fırsatı kaçtığı için köprüde kurşunları bitene kadar sivil halka ölüm kusan canileri korumak adına kafa kesme hikayeleri uydurdular.

İşte o şanlı geceden sonra bu zihniyetin bir daha silahlı kuvvetle gelme ihtimali azaldı ama seçimle gelebilme ihtimali var diyerek hükümet sistemi değişikliğine gidildi. Çünkü bu ülkede seçimde dördüncü gelen partinin genel başkanına hükümet kurdurup ülkeyi yönettirdiler.

Halk, bir sürü eksiğine, bilinmeze rağmen yeni sisteme işte bu yüzden evet dedi. Böyle bir zihniyetin iktidara gelebilme riskini en aza indirmek adına evet denildi.

En az yüzde elli alabilme gerekliliği... Anahtar burada. Şahsen benim de evet oyu vermemin en birinci nedeni buydu.

Mesela başörtüsünü yasaklamayı düşünenin de, başörtüsünü mecbur etmeyi düşünenin de düşüncede kalma ihtimalini güçlendirmek... Mesela topraklarımızın bir bölümünde özerk- federe vs bir devlet kurmayı düşünenlerin düşünceden öteye geçme ihtimallerini asgariye indirmek...

e9ty1rnxiaemrqt.jpg

Pişman değilim. O yüzden asla oyum bu sistemden tekrar geriye dönüşü vadedenlere olmayacak. Sistemin eksikliklerini giderip güçlendirmeyi vadedenlere oyumu vereceğim.

Çünkü fırsatı bekleyenlerin varlığından haberdarım. Modernlik adı altında kendi yaşam biçimini tekrar herkese dayatmayı dört gözle bekleyenlerin varlığından haberdarım.

Afrika'daki açlığı protesto etmek için tıka basa yeme eylemi sergilemek manasıyla eşdeğer biçimde Taliban baskısıyla kapanan kadınlara destek ve dayanışma şovunda örtüyü çarşafı parçalayarak soyunma eylemini sergileyenlerin asıl niyetlerinden haberdarım.

Ceza alan darbecilere yaşlı diye samimi bir şekilde üzülmediklerinden haberdarım. Yıllar geçmiş olsa da bu ülkede darbecilerin cezalandırılmasının darbe heveslilerinin gözünü korkutup yıldırabilecek olmasından kahroluyorlar, haberdarım.

Bu hevesin daha da kırılması adına, ceza almış darbecilerin yaş sebebiyle mahkumiyetten kurtulmamaları için, mahkeme kararıyla yaşları düşürülmeli diyorum. Çünkü geçmişte ülkemde darbecilerin asabilmek için gençlerin yaşını mahkeme kararıyla büyüttüklerinden haberdarım.

Biz sağdaki dördüncü kızız. Biz sağımızdaki üç kızla bu ülkenin asıl sahipleriyiz. Fotoğraftaki gibi birlikte mutluyuz. Size dördümüz birlikte fırsat vermeyeceğiz. Çünkü biliyoruz ki bizi sırayla paradan uçurursunuz. Çünkü zihniyetiniz hasta, biliyoruz.”

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER