Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye, Pakistan ve Malezya harekete geçti: İslamofobiye karşı televizyon kanalı kurulacak

Türkiye, Pakistan ve Malezya ortaklığında kurulacak ve İngilizce yayın yapacak televizyonla ilgili çalışmalar başladı. Yayına çıkış tarihi ve isim ile ilgili bilgiler ise açıklanmadı.

Türkiye, Pakistan ve Malezya harekete geçti: İslamofobiye karşı televizyon kanalı kurulacak

akistan Başbakanı İmran Han, Türkiye, Pakistan ve Malezya'nın İslamofobinin ortaya çıkardığı zorluklarla mücadele etmek için İngilizce dilinde ortak bir televizyon kanalı kurma kararı aldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ve Han, Birleşmiş Milletler 74. Genel Kurulu kapsamında bulundukları New York'ta üçlü bir toplantı yaptı.

 

AA

Pakistan Başbakanı İmran Han ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

İNGİLİZCE BİR ORTAK KANAL KURULACAK

Han, toplantıya ilişkin sosyal medya hesabından, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Mahathir ve ben bugün yaptığımız toplantıda üç ülke olarak ortaklaşa, İslamofobi'nin ortaya çıkardığı zorluklarla mücadele etmek ve yüce dinimiz İslam hakkında yanlış bilinenleri düzeltmek için İngilizce dilinde bir kanal kurma kararı aldık." paylaşımında bulundu.

Erdoğan: Nefret söylemi fikir özgürlüğü parantezine alınmamalı

Kişilerin Müslümanlara karşı birleştiren yanlış algılamaların bu yolla düzeltileceğini belirten Han, "Dini değerlere hakaret meselesi doğru bir şekilde anlatılacak, insanları bilgilendirmek ve eğitmek için Müslümanların tarihini anlatan film ve diziler üretilecek ve Müslümanlara özel bir medya hayata geçecek." ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER