Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye Katar'ın askeri üssü mü oluyor? 36 savaş jeti, 250 pilot...

Tank Palet, Borsaİstanbul ve Kanalİstanbul konularıyla gündemden düşmeyen Türkiye-Katar ilişkilerinde yeni sayfa açılıyor. Katar, Türkiye'ye 36 savaş jeti ve 250 pilot gönderecek.

Türkiye Katar

Türkiye ile Katar arasındaki ilişkiler giderek derinleşiyor. Borsaİstanbul, Kanal İstanbul ve Tank Palet fabrikasıyla gündemden düşmeyen Katar bu kez Türkiye'ye 36 savaş uçağı konuşlandırmaya hazırlanıyor. 

TBMM'YE SUNULDU

2 Mart 2021 tarihinde Katar'ın başkenti Doha'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Katar Genelkurmay Başkanı Ganim bin Şahin el Ganim arasında “Katar Askeri Hava Aracı ve Destek Personelinin Türkiye’de Geçici Konuşlanması Konusunda Teknik Düzenleme” anlaşması imzalanmıştı. Anlaşmanın ardından Katarlı pilotların eğitimleri ve Katar'a ait askeri hava araçlarının Türkiye'ye konuşlandırmasının önünü açan kanun teklifi geçtiğimiz hafta Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından TBMM'ye sunuldu.

KATAR TÜRKİYE'YE 36 SAVAŞ UÇAĞI KONUŞLANDIRACAK

23 Mayıs 2007 tarihinde imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Askeri Alanda Eğitim, Teknik ve Bilimsel İş Birliği Anlaşması” çerçevesinde hazırlanan Teknik Düzenleme kapsamında Katar Türkiye'ye en faza 36 savaş uçağı konuşlandırabilecek. Katar eğitim için ise en fazla 250 pilot gönderebilecek. Advertisement

Katar’a ait askeri uçakların tüm faaliyeti, Türk makamların ön onayına tabi olacak. Teknik düzenleme her iki ülkeden birisinin yazılı bir bildirimi ile sona erebilecek. Böyle bir durumda Katarlı savaş uçakları ve pilotlar 90 gün içinde Türkiye'den ayrılması gerekecek.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER