Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye, cumhurbaşkanı maaşı ile asgari ücret arasındaki farkın en büyük olduğu ülke

KocaeliÜniversitesi öğretim üyesi ve çalışma ekonomisti Doç.Dr. AzizÇelik’in araştırmasına göre,cumhurbaşkanı maaşı ile asgariücretin arasındaki farkın en fazla olduğu ülke Türkiye; cumhurbaşkanının maaşı, asgari ücretin 30.2 katı

Türkiye, cumhurbaşkanı maaşı ile asgari ücret arasındaki farkın en büyük olduğu ülke

1 Ocak 2021’den itibaren geçerli olacak asgari ücret, bekâr ve çocuksuz olanlar için brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak açıklandı.

Asgari ücret 2020’de 390 dolara karşılık gelirken 2021’de bu rakam 379 dolar oldu.

Kocaeli Üniversitesi öğretim üyesi ve çalışma ekonomisti Doç. Dr. Aziz Çelik, Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan makalesinde, belirlenen asgari ücreti farklı yönleriyle değerlendirdi.

Çelik’in yazısındaki en dikkat çekici bölüm, çeşitli ülkelerdeki asgari ücretle cumhurbaşkanı-devlet başkanı maaşlarını karşılaştırdığı bölüm oldu:  

“Cumhurbaşkanı maaşı ile asgari ücretin arasındaki farkın en derin olduğu ülke Türkiye”

“Bir ülkedeki en yüksek siyasal/idari görev başkanlık, cumhurbaşkanlığı veya başbakanlıktır. Bu nedenle hükümetin saptanmasında belirleyici olduğu en az ücret ile üst düzey hükümet yetkililerinin ücret(leri)/maaş(ları) arasındaki oran son derece anlamlıdır. Aylık cumhurbaşkanı veya başbakan maaşının en yüksek olduğu ülke 30.757 Avro ile ABD’dir. ABD’de asgari ücret ise 2020 yılı 2. döneminde aylık 1.122 Avro’dur.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER